Regija
ĐAKOVO

Čipovi i barkodovi na kantama za otpad
Objavljeno 11. travnja, 2018.

U skladu s Vladinom uredbom, kojom je dopunjen Zakon o održivom gospodarenju otpadom, novinama i pravilima koja stupaju na snagu, svaka posuda za otpad od 120 i 1.100 litara dobiva svoj serijski broj, barkod i čip. Svaki korisnik mora potpisati izjavu o načinu korištenja javne usluge skupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada.

U povodu toga, akreditirani radnici đakovačkog komunalnog poduzeća Univerzal idućih će mjeseci obilaziti kućanstva, poslovne korisnike i stambene zgrade te označavati posude čipovima i naljepnicama s propisanim oznakama. Korisnike će na prebivališnim i poslovnim adresama upoznati i s novostima u sustavu prikupljanja otpada te popunjavanjem obvezne izjave o korištenju komunalne usluge.

Riječ je o vrlo opsežnom procesu koji predstavlja novi i važan korak u digitalizaciji sustava preuzimanja i odvoza otpada u cijeloj Hrvatskoj. Projekt je zakonska obveza kako komunalnih društava tako i samih građana, stoga Univerzal moli sugrađane za razumijevanje i suradnju.M.M.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike