Regija
HPD CIBALIA

Slavonci osvajaju dalmatinske vrhove
Objavljeno 11. travnja, 2018.

VINKOVCI - Četrnaest planinara HPD-a Cibalia Vinkovci otisnulo se iz ravne Slavonije na planinaranje u Dalmaciju, a odredišta su im bili Crni vrh na Vilaji (739 m), vrh Biranj (631 m) te Sveti Jure (767 m) na Kozjaku.

- U odličnoj atmosferi u Planinarskom domu Malačka na Kozjaku dobro smo se okrijepili i skupili snage da u nedjelju idemo na vrh Debelo brdo (1044 m) na Mosoru. Usput smo obišli i Kevinu jamu, koja nam je bila na putu. Ima i onih koji su se malo “točali” u moru, jer bi bio grijeh da se sav taj naš znoj ne opere u slanoj vodi. Jedna grupica ostala je dan duže i prehodala Omišku feratu od Cetine do kule Fortica, koja se nalazi na omiškoj Dinari - kaže predsjednik HPD-a Cibalia Igor Nađ.

Članovi koji nisu mogli ići u Dalmaciju pridružili su se HPD-u Tikvica Županja na obilježavanju godišnjice toga društva i hodali šumom Banov dol.

- Ako nekog zanima planinarenje, može nam se pridružiti već na nekom od sljedećih izleta, idućeg vikenda na Majevici, pa 22. travnja na Podunavskom pješačkom putu Aljmaš-Erdut - pozivaju iz HPD-a Cibalia. Dodaju kako je više informacija moguće dobiti od tajnice društva Dragice Šibenik na broj mobitela 099 516 14 27 ili predsjednika HPD-a Cibalia Igora Nađa na 098 724 240.M.K.

Najčitanije iz rubrike