Mozaik
MTS VISION - FESTIVAL KRATKOG MUZIČKOG FILMA

Osječanin Boris Sekulić
dobio 6 nominacija
Objavljeno 12. travnja, 2018.
Na dodjeli 3. svibnja u Beogradu nastupit će najzanimljiviji izvođači 21. stoljeća

MTS Vision - Festival kratkog muzičkog filma je muzičko-filmska manifestacija koja želi prezentirati i potaknuti razvoj glazbene industrije, filmske i videoprodukcije u regiji.

Festival vrednuje ostvarenja u glazbenoj, filmskoj i videoprodukciji kroz glazbenu žanrovsku selekciju (pop & rock i srodni moderni glazbeni žanrovi), i filmsko-videografske strukovne nagrade. Premijerno izdanje festivala MTS vision, prve regionalne glazbene i videododjele nagrada održat će se u Beogradu, 3. svibnja 2018., u renoviranom Domu Sindikata.

Prateće manifestacije i objavljivanje nominacija održat će se u glavnim regionalnim glazbenim centrima u Zagrebu, Banjoj Luci, Mostaru, Novom Sadu... Autori, izvođači, producenti filmskih i videoostvarenja bit će rangirani u 20 kategorija. A bit će dodijeljena i nagrada za najbolji spot 21. stoljeća!

 

 

Ono što je nama najzanimljivije jest činjenica da je Osječanin Boris Sekulić nominiran za čak šest videospotova koje je režirao tijekom prošle godine. U kategoriji najboljeg spota nomoniran je za “Život nije siv” Mije Dimšić, u kategoriji najbolji rock classic spot za “Mazi” grupe Let3, u kategoriji najbolji hip hop & rap spot za “Đuro” Kandžije i golih žena, u kategoriji najbolji world music spot za “Zaljuljali smo svijet” Nine Kraljić, u kategoriji najbolji R&B spot “Kad nas ne bude” Jelene Radan i u kategoriji najbolji novi evergrin spot za “Na kraju dana” Ane Opačak. “Hvala svima koji mi daju povjerenje (i pare) za spotove. Hvala i ekipi koja je radila na ovim spotovima Zmai Daa, Filip Tot, Ljupka Tanevska, Igor Miličić. Na linku možete vidjeti ostale nominacije i glasati za najbolje spotove!”, napisao je Sekulić na Facebooku. Ulovili smo ga u sred posla da s nama podijeli dojmove.

 

 

 

- Lijepo je biti nominiran u toliko kategorija. Svaki spot radim predano i nadam se uvijek lijepim reakcijama, pa su ovakve stvari lijepa nagrada za cijelu ekipu s kojom godinama radim. Uskoro izlazi novi spot koji sam radio za Miju Dimšić i nadam se da će se svidjeti ljudima. Snimali smo ga u jednom kadru što je dosta zahtjevno i rijetko se rade takvi spotovi - otkriva nam Sekulić.

Središnja manifestacija, dodjela nagrada je najvažniji skup nacionalnih i regionalnih glazbenih izvodjača i autora kao i televizijskih i filmskih zanatlija. Osim “oskarovske” dodjele nagrada, manifestacija će biti i koncertni spektal, na kojem će nastupiti i neki od najzanimljivijih izvođača iz 21. stoljeća na ovim prostorima. Renovirana koncertna dvorana Doma Sindikata, predstavlja idealno mjesto za realizaciju ovakvog projekta, koji će upravo i iskoristiti sve potencijale i kapacite ovog izuzetno atraktivnog glazbeno-filmskog centra Beograda. Uz središnji program MTS Vision čine i paralelni festivalski programi kao što je selekcija dokumentarnog glazbenog filma, kao i druge aktivnosti (tribine, predavanja, radionice, prezentacije, koncerti u funkciji promocije aktivnosti diskografske, glazbene, filmske i videoindustrije.

MTS Vision predstavlja originalan festivalski koncept koji tijekom cijele godine, kontinuranom televizijskom produkcijom drži u fokusu diskografsko i videostvaralaštvo regije. Redakcija MTS – Muzičke TV Srbije umjetnički je realizator manifestacije u suradnji s regionalnom glazbenom industrijom. Jedan od važnih partnera je i CMC, drugi regionalni glazbeni kanal. TV Produkciju MTS VISION festivala čine: direktan prijenos manifestacije, 21 najavna emisija (koja predstavlja nominiranu selekciju spotova u pojedinačnim kategorijama), kratki informativni dnevni magazini koji prate objavljivanje nominiranih, making of filma o festivalu, 21 emisija o pobjednicima festivala u pojedinačnim kategorijama, snimci promotivnih koncerata 25. i 26. travnja u Domu Sindikata. Glasati za pojedine spotove može se na adresi: www.mts.vision.

Tanja KVORKA

prvi put

DODJELA REGIONALNE GLAZBENE NAGRADE

NAJBOLJI SPOT 21. STOLJEĆA

Kandidati za nagradu u ovoj kategoriji su:

l Gramophonedzie - Why Don't You

l S.A.R.S. – Budjav lebac

l TBF – Mater

l Goran Bare & Majke – Teške boje

l Hladno Pivo – Može

l Marčelo & Sky Wikluh – Otkucaji

l Dubioza Kolektiv – Free Mp3

l Zoster – Ko je jamio

l Darko Rundek – Apocalypso

l Zemlja Gruva – Nisam znala da sam ovo htela

Autori, izvođači, producenti filmskih i videoostvarenja bit će rangirani u 20 kategorija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana