Mozaik
HR TOP 40

Igor Delač je s novim singlom najviši novi ulaz
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Igor Delač i njegov prvi pop-singl “Budan” zasjeli su na 15. mjesto nacionalne top-liste HR top 40, a pjesma je rezultat suradnje s autorsko-producentskim timom Hit Factory i izdavačkom kućom Croatia Records. “Budan” je zapravo prvi dio “Trilogije o ljubavi”, koju će činiti još pjesme “Ljubav” i “Istina u tami”, a sve će biti povezane tekstom, temom i glazbom.

- Moram vam otkriti da sam, čekajući na izlazak mog novog singla, bio doista nestrpljiv i uzbuđen kao nikada prije. Sada ponovo osjećam onaj isti mladenački zanos i entuzijazam s početka karijere i zaista želim dati sebe i više od sto posto kako bih slušateljima iskreno i na pravi način prenio svu ovu energiju i emociju koju osjećam. Moja nova glazbena priča na neki način znači povratak glazbenim korijenima i onome što najviše volim, ali ovaj put u modernoj pop-produkciji, za koju je zaslužan mladi i talentirani producent Ivan Zečić. Za sve one koji su navikli na moj dosadašnji rad to će biti mali, nadam se, pozitivan šok, a za sve koji me znaju još iz doba prije grupe Prva liga, to će biti jako ugodno iznenađenje - rekao je Igor Delač o samoj pjesmi.

Najveći skok, s 36. na 9. mjesto, imaju Lidija Bačić i grupa Vigor s pjesmom “Vino rumeno”, a najizdržljivija je Mia Dimšić i “Sunce, oblak, vjetar”. Novi su na listi, na 24. mjestu, Ex Mozartine i Davor Gobac s drukčijom verzijom pjesme “Tužni lutak”, koju je Psihomodo Pop objavio još 2000. na albumu “Debakl”. Nova je i “Ljubavna limunada” mlade Domenice na 26. mjestu, čiji autori su Vjekoslava i Tonči Huljić, a pjesma tematizira kraj jedne ljubavi. Jure Brkljača nastavlja niz noviteta, njegov uradak nastao je u suradnji s Jurom Stanićem pod nazivom “Ona me vuče” i pripalo mu je 35. mjesto na listi. Urban & 4 smjestili su se na 37. mjestu s pjesmom “Kuća sjećanja”, snimljenom gotovo u cijelosti uživo, na taj način podsjetivši kako se to nekada radilo, kada tehnologija nije bila ovoliko napredna. Na 38. mjestu nalazi se treći samostalni singl pjevačice Indire, pod nazivom “Greška mog života”, za koji je sama napisala tekst, a najavila je i skori izlazak novog albuma. Vatra i Massimo najslušaniji su u Dalmaciji, Istri i primorju te Slavoniji. T.K.

Najveći skok, s 36. na 9. mjesto, imaju Lidija Bačić i grupa Vigor s pjesmom “Vino rumeno”

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

Najčitanije iz rubrike