Mozaik
USPJEH ODMAH NAKON OBJAVE

“Nuspojave” Bareta & Majki najprodavaniji su album ovoga tjedna
Objavljeno 12. travnja, 2018.

Nakon sedam godina Goran Bare & Majke izdali su dugoočekivan novi album, nazvan “Nuspojave”, koji je odmah zasjeo na prvo mjesto top-liste prodaje albuma, kao najviši novi ulaz. Album se sastoji od sedam pjesama čiju glazbu i tekst potpisuje Goran Bare, osim za pjesmu “I dok pleše sama s kišom”, koju je napisala Lidija Bajuk. Producent je Mario Rašić, a sadašnje Majke čine Berislav Blažević, Davor Rodik, Mario Rašić, Kruno Domaćinović i Alen Tibljaš. Kako je Bare i sam istaknuo, album predstavlja cijeli njegov život i potrebno ga je poslušati u cijelosti da bi se potpuno shvatio jer sadržava pjesme vrlo raznolika izričaja i trajanja.

Aleksandar Dragaš za Jutarnji list o albumu piše kako “iskače iz svega što je naš najkarizmatičniji rock pjesnik ikada snimio i objavio”, a Hrvoje Horvat za Večernji list piše kako su “Nuspojave” “središnje mjesto ovogodišnje domaće produkcije i fascinantan rad autora i suradnika na albumu”. Iako na albumu nema hita kakav je bio istoimeni na “Teškim bojama”, Antonija Jelić za Soundguardian zaključuje kako se radi o “zrelom primjeru stvaranja, ne samo tekstualnog već i glazbenog”, a Boris Abramović za Music Box naglašava kako je Bare ponovno u vrhunskoj formi. Iako ne želi ništa prejudicirati, Mislav Bartoš za Mixetu piše da su “Nuspojave” zasigurno jedan od kandidata za album i rock-album godine, a Siniša Miklaužić za Muziku zaključuje kako je “album klasičnog Baretovog bluesa pomno brušen do najsitnijeg detalja”.

Na drugom mjestu top-liste prodaje albuma ovoga je tjedna Mia Dimšić s albumom “Život nije siv”, a slijedi Željko Bebek i “Ono nešto naše” na trećem mjestu. Skočili su Lana Jurčević s albumom “Tabu” (s 40. na 25. mjesto), Lidija Bačić i “Tijelo kao pjesma” (s 38. na 24. mjesto) te Markiz i njihov “Red” (s 25. na 14. mjesto).

Najviši novi ulaz inozemnih izdanja pripao je norveškim izvođačima Marcus & Martinus i albumu “Together”, s kojime su osvojili treće mjesto, a njihov drugi album “Moments” trenutno je na prvome mjestu liste. Između njih, na drugome je mjestu Jimi Hendrix i “Both Sides of the Sky”, završni dio trilogije započete albumima “Valleys of Neptune” i “People, Hell and Angels”, koji okupljaju dosad neobjavljene pjesme iz bogatog i raznolikog opusa tog legendarnog glazbenika.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovi podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje. T.Kvorka

SPOT ZA PJESMU “LJUBAV KRVARI”

“Ljubav krvari”, pjesma koja otvara najnoviji studijski uradak Gorana Bareta & Majki, objavljena je na YouTube kanalu Croatia Recordsa. Radi se o snimci iz slovenskog studija RSL, gdje je album snimljen, miksan i masteriran pod producentskom palicom Marija Rašića. Dok čekate službeni spot, uživat ćete u sjajnoj izvedbi najjače i najbolnije stvari na albumu koji samo niže pohvale. Najavljivan kao rock-album godine, svaka recenzija koja je do sada objavljena to i potvrđuje – “Nuspojave” će sigurno postati kultno izdanje i jedno od najjačih ostvarenja Gorana Bareta & Majki. Pjesmu “Ljubav krvari” preuzmite na singlovi.crorec.hr.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike