Sport
OSIJEK KELME

Protiv Nacionala “utakmica sezone”
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Unatoč porazu na svom parketu protiv lidera prvenstva Split Tommyja osječki malonogometaši još uvijek drže šestu, posljednju, poziciju koja vodi u doigravanje prvoligaškog prvenstva.

Istina, sad se ta borba dodatno rasplamsala, jer se u nju s dvije uzastopne pobjede uključio i Nacional Zagreb, ali najvažnije je što Osijek Kelme i dalje svoju sudbinu oko plasmana u play-off sam kroji. Do kraja su ostala još tri kola, a raspored ne ide Osječanima na ruku, jer će dvaput gostovati (Nacional Zagreb i Brod 035), a u Zrinjevac dolazi drugoplasirani Futsal Dinamo. Poraz od Split Tommyja, iako uvjerljiv (4:0), neće prikazati baš točnu sliku o toj utakmici. Osječani uopće nisu izgledali loše, a razliku je napravila realizacija.

- U polju smo odigrali dobro, imali smo svoje prilike koje su ostale neiskorištene, što je luksuz koji je protiv momčadi poput Split Tommyja nedopustiv. Znali smo kako su najopasniji nakon prekida, jer tako zabijaju 90 posto pogodaka, ali svejedno nismo bili dovoljno koncentrirani u tim situacija. Prva dva pogotka primili smo upravo iz takvih akcija - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Zbog tog poraza ne treba očajavati, jer je razlika u kvaliteti ipak prevelika. Zato sada Osijek Kelmeu dolazi utakmica sezone ili istine, kako hoćete, kada je u pitanju plasman u doigravanje. U nedjelju će biti gosti Nacionala i u toj utakmici će se rješavati puno toga u borbi za šesto mjesto.

- Ispada kako će nam cijela sezona ovisiti o tih 40 minuta u Zagrebu. Pobjeda nas ostavlja u utrci za doigravanje, a poraz će nam te izglede svesti na teoriju. Vjerujem kako ćemo biti sposobni odigrati na gornjoj granici našeg maksimuma - smatra Smoje.

Dodatno optrećenje Osječanima predstavlja i minimalan poraz koji su jesenas doživjeli od Zagrepčana u Zrinjevcu (4:3). Dakle, ne radi se samo o imperativu pobjede, nego treba razmišljati i o razlici u pogocima.

- Ne trebamo se opterećivati nikakvim dodatnim stvarima u toj utakmici. Neka mi samo pobjedimo, jer ćemo u tom slučaju biti u dobrom položaju u odnosu na Nacional - smatra Smoje.

I dalje ostaje na snazi izračun prema kojemu Osijek Kelmeu za plasman među šest prvoplasiranih treba isto toliko bodova iz posljednja tri susreta. Plan je uzeti ih na gostovanjima u Zagrebu i Slavonskom Brodu, a u Zrinjevcu protiv Futsal Dinama što bude. Uglavnom, uspiju li se Osječani iz Zagreba vratiti sa sva tri boda slavonski derbi protiv Broda 035 u posljednjem kolu osnovnog dijela sezone bit će prava poslastica. Zapravo, određena repriza prošle sezone kada je Osijek Kelme pobjedom u Zrinjevcu protiv slavonskog rivala, također u posljednjem kolu, osigurao ulazak u play-off. Uzbudljiva će biti završnica sezone za osječke malonogometaše.

Dalibor KELER

Rezultati 19. kola:

Osijek Kelme - Split Tommy 0:4, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Crnica (Šibenik) 6:3, Albona Potpićan '98 - Brod 035 2:7, Square (Dubrovnik) - Vrgorac 1:3, Uspinjača (Zagreb) - Nacional Zagreb 2:5, Alumnus (Zagreb) - Futsal Dinamo (Zagreb) 1:9.

 

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike