Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Kad zagusti, izostanu rješenja
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Nije bio uspješan ni treći ovosezonski pokušaj košarkaša Vrijednosnica Osijek da upišu pobjedu nad Šibenikom. Nova prigoda bila je na domaćem parketu. Još jedan neizvjestan dvoboj u Gradskom vrtu otišao je na stranu gostiju (71:73), Vrijednosnice Osijek ponovo su ostale kratke za jednu loptu te su doživjele drugi uzastopni poraz, koji je bio 14. ukupno nakon 20 odigranih utakmica.

Slično su Šibenčani došli i do pobjede prije tri mjeseca, u susretu osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, a i tada su u Gradskom vrtu pokazali bolje živce, ali i rješenja u odlučujućim trenucima. Kojih je očito izostalo u sastavu kojeg s klupe vodi Vladimir Krstić.

- Očekivali smo još jkednu ovako tvrdu utakmicu. Znamo jako dobro kako Šibenik igra, dobro smo se pripremili za njih, ali nismo na kraju došli do željenog ishoda. Imali smo znatnu prednost u skoku, imali smo čak 14 skokova više, ali šut za tri poena bio je ispod razine. Imali smo samo četiri uspješna pokušaja od 23, a naš suparnik je u završnici uspio pogoditi neke dalekometne šutove. Imali smo i prednost od osam razlike, mogli smo otići i preko deset, a kada nas je Šibenik sustigao, uvukla se kod nas i nervoza, pa smo promašili i nekoliko zicera kada se lomio rezultat - kaže trener Vladimir Krstić, koji, za razliku od svog kolege Vladimira Anzulovića, nije imao igrača odluke, koji bi preuzeo punu odgovornost.

Naime, Tomislav Gabrić donio je gostima prevagu, 14 od svojih 20 poena zabio je u posljednoj četvrtini. Sličnu rolu kod domaćina imao je Nick Tomsick, ali u trećoj dionici (10 poena od 17), no u završnici ga nije bilo na parketu.

- Izmjenjivali smo se na Gabriću (Turalija i Vrkić su zbog pet prekršaja morali ranije na klupu), ali on je pokazao kvalitetu, pogađao je kada je bilo najpotrebnije. Što se Tomsicka tiče, on je bio napadački raspoložen, ali nije dijelio asistencije kad je trebao, nekoliko je puta kasnio, nismo kaznili njihovo preuzimanje. To su detalji koji su na kraju otišli na stranu suparnika - objašnjava trener Vrijednosnice Osijeka.

Stoji da nije puno nedostajalo da “brokeri” ostvare pobjedu (moglo se možda bar do produžetka, da se Markulin nije oskliznuo u posljednjem napadu), koja bi ih približila toliko željenom doigravanju, koje još uvijek nije nedostižno, ali sada bi i rezultati drugih mogli imati nemali utjecaj u poretku. Stoga je jasno da su Osječani propustili lijepu prigodu u posljednje dvije utakmice (prethodni poraz kod Hermes Analitice čak je i bolniji jer je riječ o puno slabijoj momčadi od šibenske), ali sada se treba koncentrirati na ono što je preostalo. U subotu stiže fenjeraš iz Kaštela, protiv kojeg se pobjeda nameće kao imperativ. Bit će to možda i mali dodatni pritisak za osječke košarkaše, ali moraju se nositi s njim ako žele igrati u doigravanju.

Nino BENČINA

Vladimir Krstić

trener Vrijednosnica Osijek

Znamo kako Šibenik igra, dobro smo se pripremili, ali nismo došli do željenog ishoda. Imali smo znatnu prednost u skoku, 14 skokova više, ali šut za tri poena bio je ispod razine.

14

skokova više od suparnika imali su Osječani

4-23

bio je šut za tri poena Vrijednosnica Osijek u susretu s Šibenikom