Sport
RUKOMET

Domaća liga sada je važnija od Fuchse Berlina
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Na kraju svake sezone rukometaši NEXE-a od lovaca postaju lovina, od onih koji favorizirane suparnike žele iznenaditi i otkinuti koji bod pretvaraju se u momčad koja ima ulogu favorita i koju suparnik želi iznenaditi. Takva je sudbina Našičana nakon završetka nastupa u SEHA-Gazprom ligi i početka rukometne Lige za prvaka, gdje su zasad odradili uspješan start u Vinkovcima protiv slavonskog rivala Spačve-Vinkovci. Ligu za prvaka nastavljaju već večeras (19 sati). U Našicama dočekuju Poreč. Službeno je to treće kolo Lige za prvaka, premda su Našičani dosad odigrali samo jednu utakmicu u domaćem natjecanju. U NEXE-u tvrde, momčad koju shvaćaju vrlo ozbiljno.

- Gledamo već njihove snimke i stvarno su zanimljiva i neugodna momčad. Imaju odličnu sedmorku, po mojem mišljenju, bolji smo od njih jedino što imamo dužu rotaciju. Uz to, znam dobro da su nas prijašnjih godina znali iznenaditi, posebno na svom terenu, pa ih stoga shvaćamo vrlo ozbiljno. Znam dobro, hrvatska liga nije toliko atraktivna kao suparnici u SEHA-Gazprom ligi, ali nama će trebati pomoć publike. Nekada nećemo imati svoj dan. S druge strane, ima tu jako dobrih momčadi koje nas žele iznenaditi i koje protiv nas vide priliku - pričao je kapetan NEXE-a Marko Mrđenović, koji dobro zna kako je to prvi dio sezone igrati utakmice u kojima si u podređenom položaju, a na kraju sezone doći u ulogu favorita, gdje zapravo nemaš pravo na pogrešku.

- Sve je drukčije. Od suparnika, suđenja, ambijenta. Ma, zapravo, ja sam već navikao. Znaju i ovi dečki koji su došli iz naših klubova, upoznati su s tom kvalitetom, ali imamo dosta igrača koji su došli iz inozemnih klubova i kojima je nakon SEHA lige igrati hrvatsku ligu nešto posve novo.

Ove godine ipak je drukčije jer je uz hrvatsko prvenstvo NEXE još uvijek aktivan na europskom “frontu”.

- Iskreno, o Fuchse Berlinu uopće još ne razmišljamo niti smo ga počeli analizirati. Idemo utakmicu po utakmicu, a prvo Poreč. Prije Fuchsea igramo još s Dubravom i Varaždinom, tako da nam je u ovom trenutku ipak važnije hrvatsko prvenstvo. Do Fuchsea još ima vremena - zaključio je Mrđenović.

Krešimir LACKOVIĆ
Najčitanije iz rubrike