Osijek
GRADSKO VIJEĆE

Vrkić daje izvješće o svom radu
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Na dnevnom redu osme sjednice Gradskog vijeća Grada Osijeka predviđene su 24 točke. Pred vijećnicima bi se danas (srijeda, 11. travnja), kroz informaciju o stanju sigurnosti u gradu za 2017. godinu, prvi put trebao naći Ladislav Bece, novi načelnik Policijske uprave osječko-baranjske. Također, prvi će put u novom mandatu i gradonačelnik Ivan Vrkić podnijeti izvješće o svom šestomjesečnom radu - za drugu polovinu prošle godine.

U skladu s preporukom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na sjednici bi trebala biti prihvaćena i izmjena o pravu na pomoć u sustavu socijalne skrbi kojom se to pravo, uz hrvatske građane, proširuje i na azilante koji borave na području grada Osijeka. Zanimanja vijećnika vjerojatno će biti i za izvješće o Planu gospodarenja otpadom na području grada do 2022. godine. Raspravljat će se i o prijedlogu plana razvoja toplinskog sustava grada, unapređenju plana zaštite od požara te o prijedlozima o izmjenama odluka vezanih uz rad mjesne samouprave.

Sjednica će uobičajeno početi pitanjima i prijedlozima vijećnika. Početak je u 9 sati, a zainteresiranoj javnosti izravan prijenos omogućen je preko internetskih kanala. D.Ku.

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike