Ekonomija
PROMOCIJA

Hrvatski turistički videospot proglašen najboljim na svijetu
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Video s poznatim hrvatskim sportašima i umjetnicima proglašen je najboljim svjetskim promidžbenim spotom za 2017. godinu. Kako navode u priopćenju iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ-a), promotivni video „Ambasadori hrvatskog turizma“, koji je u kratkom vremenu ostvario višemilijunsku gledanost na stranim emitivnim tržištima, odlukom američkog stručnog i predstavničkog žirija Citizine Networksa i National Association of Broadcasters (NAB), osvojio je prestižnu nagradu „Travel Video Awards“ u kategoriji „Best Video by a Tourism Organization“.

Svečana dodjela nagrada održana je u središtu Las Vegasa, u objektu House of Blues, a priznanje je od Philipa DeBevoisea, osnivača i predsjednika Uprave Citizine.tv, osobno preuzeo direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

„S velikim veseljem i ponosom primili smo vijest o kandidaturi našeg promotivnog videa u kategoriji za najbolji video turističke organizacije, a osvojena nagrada za nas predstavlja ogromnu radost i zadovoljstvo. To je potvrda da u Hrvatskoj turističkoj zajednici, zajedno s partnerima, kreiramo vrhunske promotivne sadržaje“, izjavio je direktor Staničić.

Dodajmo kako su se nagrade dodjeljivale u ukupno 9 kategorija, u sklopu kojih je prikupljeno više od 360 prijavljenih projekata, a svaka je kategorija imala četiri finalista. Promotivni video HTZ-a pobijedio je u kategoriji za najbolji promotivni video turističke organizacije, za koju su pristigle čak 44 prijave, a u uži su izbor ušli promotivni videouradci Hrvatske, Perua, Kolumbije i Jordana. Dodjeli nagrada prisustvovala je i direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin.

Osvojenu nagradu komentirao je i Nevio Marasović, glavni režiser promotivnog videa. „Nakon fantastičnih reakcija domaće i inozemne javnosti, iznimno sam ponosan što je naš trud i entuzijazam međunarodno prepoznat od Citizinea“, izjavio je Marasović.

Partner u projektu bila je agencija BBDO Zagreb, čiji izvršni direktor Luka Duboković naglašava kako osvojena nagrada predstavlja veliko priznanje cjelokupnom kreativnom timu.

„Odličan plasman ovog spota rezultat je zajedničkog rada na promociji onog najboljeg od hrvatskog turizma, a posebno mi je drago što smo u njega utkali i humanitarnu notu. Ovim bih putem još jednom zahvalila našim sportašima i umjetnicima, koji su besplatno sudjelovali u promociji naše zemlje, uime kojih smo dodijelili sredstva udrugama koje pomažu i brinu o bolesnoj djeci i djeci s teškoćama u razvoju“, izjavila je Barbara Mesić, glavna savjetnica ministra turizma.

Zdenka RUPČIĆ
Marketinško pozicioniranje Hrvatske na stranim tržištima

Promotivni video „Ambasadori hrvatskog turizma“ sniman je na različitim prepoznatljivim lokacijama u Hrvatskoj te je u njemu sudjelovalo 10 poznatih i slavnih osoba iz svijeta sporta i umjetnosti, među kojima su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren, Dario Šarić, Marin Čilić, 2Cellos, Maksim Mrvica i Zrinka Cvitešić. „Ova je nagrada dokaz uspješnog marketinškog pozicioniranja Hrvatske na stranim tržištima te potvrda progresivnosti u pristupu prezentiranja turističkih potencijala naše zemlje u cijelome svijetu“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike