Kultura
PREDSTAVLJANJE NA ZAVRŠNOJ VEČERI KREATIVNE RIZNICE

Ars Andizetum - publikacija o rizničarskim projektima
Objavljeno 11. travnja, 2018.

“Ars Andizetum”, monografska, dvojezična publikacija Instituta Andizet, nastala je u suautorstvu Jasne Horvat, Josipe Mijoč i Ane Zrnić, osnivačica Instituta Andizet i idejnih začetnica Popularizacijskog simpozija Kreativna riznica, koji se održava na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Autorice donose pregled projektnih rezultata Instituta Andizet ostvarenih od 2015. do 2018. godine. Publikaciju su uredile Sanda Katavić-Čaušić i Dora Radl-Ćućić, a recenzije potpisuju Milica Lukić, Ivana Bestvina Bukvić i Marina Stanić.

Uz otisnuto dvojezično izdanje, “Ars Andizetum” ponuđen je i u otvorenom pristupu te su kreativni projekti Instituta Andizet time približeni širem auditoriju u Hrvatskoj, ali i izvan hrvatskih granica.

Izabrane dionice objavljena teksta QR kodovima povezane su s mrežnim okruženjem, tako da se “Ars Andizetum” ubraja u skupinu pametnih knjiga koje se u potpunosti iščitavaju uporabom pametnog telefona. Presjek raznovrsnih projektnih rezultata daje i teorijski doprinos, koji se ponajprije očituje novom definicijom kreativne industrije koje autorice donose već na prvim stranicama publikacije.

Prema riječima Jasne Horvat, ponuđena definicija kreativne industrije rezultira u teoriji utemeljenim promišljanjem novog naziva za “kulturne i kreativne industrije”, što recenzentica Milica Lukić ocjenjuje “uvođenjem inovacija u prostor kreativne teorije”.

Opisivanjem vlastitih projekata, autorice pokazuju kako se jedan kreativni predložak može derivirati u različitim sektorima kreativne industrije. Riječ je o istraživačkom promišljanju kreativne industrije utemeljenom u znanosti i umjetnosti, a potvrđenom u kreativnoj praksi.

Multimedijalna izložba: Riznica produkcijskih projekata Instituta Andizet - donosi pregled produkcijskih projekata Instituta Andizet, nastalih od 2015. do 2018. godine. Izložbom su predstavljeni filmovi, izložbe, topoteka, popularizacijski simpozij, fotografije, scenske izvedbe i drugi oblici autorskog izražavanja... N.Vekić

Uz otisnuto dvojezično izdanje, ponuđen je i u otvorenom pristupu te su kreativni projekti približeni širem auditoriju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike