Regija
“DRAGUTIN JOB”

Memorijalna regata od Sopja do Vukovara
Objavljeno 9. travnja, 2018.

SLATINA - Među aktivnostima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Slatina predsjednik Ivan Selenić na godišnjoj skupštini istaknuo je podjelu uskrsnih paketa članovima slabijeg imovinskog stanja na području Slatine i općina Sopje i Čađavica. Uz organiziranje kulturnih, sportskih i drugih događaja, članovi udruge sudjeluju u hodočašćima, u obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata te u događanjima ostalih udruga. UDVDR tradicionalno organizira fišijadu u povodu oslobađanja vojarne, a najavljeno je i održavanje memorijalne regate “Dragutin Job” Dravom od Sopja do Vukovara. Prema riječima tajnika Ozrena Rastije, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, školama i KUD-om Dika priprema se i predstavljanje filma Damira Plavšića i Damira Markuša “Bitka za Vukovar”.

Skupštinu su pozdravili predsjednik Županijske skupštine VPŽ-a Miran Janečić, zamjenik župana Darko Žužak, privremeni pročelnik Stručne službe Slatine Krunoslav Šarabok, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Darko Božičković, Ilija Nikolić, Radenko Pavić, Ivan Levar, Dragan Lacković i predsjednik županijskog UDVDR-a Josip Nemec. Složili su se da je potrebno daljnje osnaživanje zajedništva udruga proisteklih iz Domovinskog rata i suradnja s gradskim Odborom za hrvatske branitelje. Zaslužnima su uručene zahvalnice.

Uoči skupštine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade odali su počast poginulim braniteljima. Molitvu je predvodio župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić. P.Ž.

Možda ste propustili...

DOČECI NOVE GODINE BIT ĆE ORGANIZIRANI DILJEM BARANJE

Novu godinu slavit će na trgovima, u restoranima...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

PROJEKT VRIJEDAN 3,3 MILIJUNA KUNA U OPĆINI NUŠTAR

Gradnja reciklažnog dvorišta pri kraju