Regija
“DRAGUTIN JOB”

Memorijalna regata od Sopja do Vukovara
Objavljeno 9. travnja, 2018.

SLATINA - Među aktivnostima Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Slatina predsjednik Ivan Selenić na godišnjoj skupštini istaknuo je podjelu uskrsnih paketa članovima slabijeg imovinskog stanja na području Slatine i općina Sopje i Čađavica. Uz organiziranje kulturnih, sportskih i drugih događaja, članovi udruge sudjeluju u hodočašćima, u obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata te u događanjima ostalih udruga. UDVDR tradicionalno organizira fišijadu u povodu oslobađanja vojarne, a najavljeno je i održavanje memorijalne regate “Dragutin Job” Dravom od Sopja do Vukovara. Prema riječima tajnika Ozrena Rastije, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem, školama i KUD-om Dika priprema se i predstavljanje filma Damira Plavšića i Damira Markuša “Bitka za Vukovar”.

Skupštinu su pozdravili predsjednik Županijske skupštine VPŽ-a Miran Janečić, zamjenik župana Darko Žužak, privremeni pročelnik Stručne službe Slatine Krunoslav Šarabok, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Darko Božičković, Ilija Nikolić, Radenko Pavić, Ivan Levar, Dragan Lacković i predsjednik županijskog UDVDR-a Josip Nemec. Složili su se da je potrebno daljnje osnaživanje zajedništva udruga proisteklih iz Domovinskog rata i suradnja s gradskim Odborom za hrvatske branitelje. Zaslužnima su uručene zahvalnice.

Uoči skupštine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade odali su počast poginulim braniteljima. Molitvu je predvodio župnik Župe sv. Josipa, vlč. Dragan Hrgić. P.Ž.

Možda ste propustili...

RADIONICA OBRTNIČKE ŠKOLE I ULJARE “GRBIĆ”

Kako do zdravih i jeftinih obroka od samoniklog bilja

HPD "SOKOLOVAC" POŽEGA ORGANIZIRA PLANINARSKU MANIFESTACIJU

U nedjelju 37. Papučki jaglaci

EDUKACIJA STRUČNOG TIMA UDRUGE "NE-OVISNOST"

Niz predavanja i radionica prof. Siniše Brlasa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana