Osijek
RASPRODAJA DRŽAVNE IMOVINE

Na licitaciji stanovi od središta grada do Zapadnog predgrađa
Objavljeno 6. travnja, 2018.
Svakako najatraktivnija ponuđena nekretnina stan je u središtu grada, u Adamovićevoj ulici, na kućnom broju 4

Ministarstvo državne imovine objavilo je javni poziv za kupnju stanova u vlasništvu Republike Hrvatske na području Osijeka. Riječ je o četiri nekretnine za koje je moguće podnijeti ponude do 3. svibnja.

Svakako najatraktivnija nekretnina je stan u središtu grada, u Adamovićevoj ulici na kućnom broju 4. Nalazi se na petom katu, površine je 34,59 četvornih metara. Početna mu je cijena 156 tisuća kuna, odnosno približno 610 eura po kvadratu, što predstavlja odličnu ponudu za ovu lokaciju. Sastoji se od jedne sobe, kuhinje, blagovaonice, kupaonice, predsoblja i balkona, te uz njega dolazi pripadajuća drvarnica. Stan je moguće razgledati u dva termina - 18. travnja od 13 do 14 sati, i 25. travnja od 15 do 16 sati.

U ponudi je i stan u prizemlju dvorišne zgrade, u Hercegovačkoj ulici na broju 3, približno iste površine kao ovaj u Adamovićevoj - 32,22 četvorna metra, ali zato, zasigurno na račun lokacije, dvostruko niže početne cijene koja iznosi 72.900 kuna. Stan je neodvojivo povezan s odgovarajućim suvlasničkim dijelom nekretnine na istoj zemljišnoj čestici, a u ponudi ne stoji opis stana. Stan je moguće razgledati u dva termina - 17. travnja od 13 do 14 sati, i 24. travnja od 15 do 16 sati.

Također, za kupnju su ponuđena i dva identična stana na istoj adresi - Zapadno predgrađe 19. Oba su površine 29,45 kvadrata, imaju istu početnu cijenu - 56.600 kuna te jednak raspored prostorija - sastoje se od po jedne sobe i kuhinje, uz koje idu pripadajuće drvarnice. Sudeći prema vanjskom izgledu stanovi su dio poprilično derutne nekretnine na izoliranom području okruženom povelikom okućnicom. Moguće ih je razgledati u dva termina - 19. travnja od 13 do 14 sati, i 26. travnja od 15 do 16 sati.

Ivana SOLAR
Kako licitirati

Ponude će se otvarati u Ministarstvu državne imovine dana 3. svibnja 2018., u 14 sati. Ponude poslane poštom prije posljednjeg dana određenog za predaju, koje će biti zaprimljene nakon isteka roka za podnošenje ponuda smatrat će se zakasnjelim ponudama i neće se uzimati u razmatranje. Obvezujuća ponuda mora biti potpisana. Ponude se podnose u kunama, a ponude dostavljene u drugoj valuti neće se razmatrati. Ponuđena cijena ne može biti niža od objavljene početne cijene, a najboljim ponuditeljem smatrat će se ponuditelj koji ponudi najvišu cijenu. Ako ponuditelj čija se ponuda prihvati odustane od svoje ponude, gubi pravo na jamčevinu. U slučaju odustajanja prvog najboljeg ponuditelja najboljim ponuditeljem smatrat će se sljedeći ponuditelj koji je ponudio najvišu cijenu, uz uvjet da prihvati najvišu ponuđenu cijenu prvog ponuditelja. Ako pristignu dvije identične ponude, odnosno s istim iznosom ponuđene ugovorne cijene, ponuditelji će biti pozvani da u roku tri dana po primitku obavijesti u zatvorenoj omotnici dostave nadopunu ponude, kako bi se donijela odluka o najpovoljnijem ponuditelju.

Najčitanije iz rubrike