TvObzor
FOX

Država u državi - Nova uzbudljiva špijunska serija
Objavljeno 6. travnja, 2018.

Postoje činjenice i postoji fikcija, ali onda postoji i istina. No, jedna stvar sasvim je sigurna, serijom “Država u državi” bit ćete opsjednuti. S kritički hvaljenim Markom Strongom u glavnoj ulozi i Joeom Dempsijem iz serije Igre prijestolja, FOX-ova odvažna i zarazna nova dramska serija započinje prikazivanje 10. travnja u 22 sata na kanalu FOX.

“Država u državi” usredotočena je na Maxa Eastona, bivšeg špijuna čija ga prošlost ponovno počinje proganjati kada ga Pyreneesby George Whitee, voditelj tajne skupine MI6-a i CIA-a, takozvanog Odjela, pozove da svoj novi život ostavi iza sebe. White uvjerava Maxa da se vrati u svijet špijuna kako bi osvetio ubojstvo svog otuđenog sina Harryja. Međutim, ulozi se ubrzo podižu kada Max otkrije da se upleo u tajni obavještajni rat i gustu mrežu urote kojom se želi profitirati od kaosa nastalog na Bliskom istoku. Max postaje igrač u opasnoj igri u kojoj se moćne korporacije ne libe jasno pokazati da su spremne na sve kako bi zaštitile svoj ugled i prikrile svoje tajne. S korupcijom na svakom koraku, kome Max može vjerovati? Tko govori istinu i što je potrebno učiniti da se ona otkrije? Kako bi to otkrio, Max će morati ponovno uroniti u opasni i okrutni život koji je tako očajno pokušao ostaviti iza sebe.

Serija koju je u suradnji osmislio, režirao i čiji je scenarij napisao Matthew Parkhill (Rouge), “Država u državi” je realistični i napeti triler koji se kreće između osobne priče obiteljskog čovjeka koji se bori kako bi pobjegao od svoje prošlosti i nasilnih mračnih mjera na koje su spremne države i globalni korporativni moćnici.

Iz produkcijske kuće Endor, koja posluje u sklopu grupe Red Arrow, izvršna producentica Hilary Bevan Jones dodaje: "Država u državi” je uzbudljivi i emocionalni triler koji se bavi nikad aktualnijom i važnijom temom. Stoga smo uzbuđeni što možemo premijerno prikazati najavu serije i nove fotografije, u iščekivanju početka emitiranja na proljeće. Ne bih mogla biti uzbuđenija što seriju “Država u državi” mogu podijeliti s gledateljima FOX-a u Hrvatskoj."

“Država u državi” okuplja izvrsnu glumačku ekipu, koja uključuje Marka Stronga, dobitnika nagade Olivier i nominiranog za nagrade BAFTA i Tony (Dečko, Dama, Kralj, Špijun, Zero Dark Thirty, Kingsman - Zlatni krug), Joea Dempsiea (Igre prijestolja, Rogue One), Karimu McAdams (Vikinzi), Alistaira Petriea (Noćni upravitelj, Rogue One), Anastasiu Griffith (Opasna igra, Jednom davno), Lynne Renée (Podvojen), Ameliu Bullmore (Happy Valley), Kingsleya Ben-Adira (Kralj Arthur: Legenda o maču), Pipa Torrensa (Kruna) i Faresa Faresa (Tyrant). (N.K.)

 
Najčitanije iz rubrike