TvObzor
DRUGA SEZONA SERIJE “LEGION”

Nastavak priče iz svijeta Marvelovih X-Menova
Objavljeno 6. travnja, 2018.

Serija “Legion” tvorca i izvršnog producenta Noe Hawleya smještena je u svijet Marvelova serijala X-Men i pridružuje se sve duljem FOX-ovu popisu serija koje su prikazane istovremeno u cijelome svijetu. Nakon iznimno uspješne prve sezone serija, utemeljena na Marvelovim stripovima Chrisa Claremonta i Billa Sienkiewicza, dobila je i drugu sezonu te se tako nastavlja priča o problematičnom mladiću Davidu Halleru (Dan Stevens), koji je otkrio kako je najvjerojatnije najmoćniji mutant koji je ikada kročio Zemljom. Druga sezona premijerno je prikazana 5. travnja u 22 sata na kanalu FOX.

Davida su odmalena premještali iz jedne psihijatrijske ustanove u drugu, no u svojim je ranim 30-ima upoznao prekrasnu i nesretnu pacijenticu imena Syd (Rachel Keller), u koju se i zaljubio. Nakon uznemirujućeg susreta sa Syd bio je prisiljen suočiti se sa šokantnom mogućnošću da su glasovi koje čuje i vizije koje ima uistinu stvarni. Syd je Davida odvela k Melanie Bird (Jean Smart), zahtjevnoj no brižnoj terapeutkinji koja predvodi tim specijalista - Ptonomy (Jeremie Harris), Kerry (Amber Midthunder) i Cary (Bill Irwin). Svaki od članova tima ima jedinstveni i neobični dar. Zajedno su pomogli Davidu da prepozna i obuzda svoje skrivene moći.

S njihovom je potporom David napokon otkrio duboko potisnutu istinu - cijeli ga je život progonio parazit nezamislive moći. To stvorenje pod imenom Shadow King pojavljivalo se u obliku Davidove prijateljice Lenny (Aubrey Plaza), no u stvarnosti ono je drevno stvorenje imena Amahl Farouk.

U epskom okršaju David i njegovi prijatelji borili su se protiv njegova demona i naposljetku ga istjerali iz Davidova tijela. Nažalost, Farouk je našao novog “domaćina”, i to Melaniena supruga Olivera Birda (Jemaine Clement). Upravo kada je ostatak tima pomislio kako ih čeka trenutak odmora, pojavila se misteriozna sfera i Davida odvela na nepoznato mjesto. Budući da je Farouk na slobodi, a David i Oliver su nestali, tim sklapa neočekivani savez sa svojim nekadašnjim neprijateljem Clarkom (Hamish Linklater) i njegovom organizacijom naziva Division III. U međuvremenu, Amahl Farouk (Navid Negahban) na novom je putu k ostvarivanju beskonačne moći, koja može privesti svijet kraju. (N.K.)

 
Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike