Sport
POVIJESNI USPJEH

Našičanima prepreka za Final Four Füchse ili Granollers
Objavljeno 2. travnja, 2018.

Rukometaši NEXE-a ostvarili su povijesni uspjeh plasiravši se u četvrtfinale EHF kupa! Sve je bilo u njihovim rukama, Našičanima je u Finskoj bio dovoljan remi, pa čak i poraz, ako Bjerringbro Silkeborg u skupini A baš “pregazi” s desetak razlike već sigurni Magdeburg. Danci su na kraju minimalno slavili protiv Nijemaca, no to im nije bilo dovoljno jer se hrvatski doprvak nije zamarao računicama. I drugi je put ove sezone svladao Cocks, ovoga puta s 22:20, te je četvrtom pobjedom u skupini potvrdio prolazak dalje, kao drugoplasirani iza Göppingena.

Ždrijeb parova četvrtfinala je danas u 11 sati u Beču, a u njemu će se u jednom “bubnju” naći pobjednici skupina njemački Füchse Berlin i Frisch auf Göppingen te španjolski Fraikin BM Granollers, dok će u drugom biti drugoplasirani francuski predstavnici Saint Raphael Var Handball i Chambery Savoie MB te NEXE. Magdeburg se izravno plasirano na Final Four, dok je Bjerringbro Silkeborg otpao kao najslabiji drugoplasirani.

S obzirom na to da se u četvrtfinalu ne mogu susresti klubovi koji su igrali u skupini, jasno je kako će Našičanima prepreka za Final Four biti Füchse Berlin ili španjolski Fraikin BM Granollers.

Nakon slavlja u Finskoj trener Hrvoje Horvat očekivano je bio pun zadovoljstva, zbog najvećeg uspjeha u trenerskoj karijeri.

- Znali smo da su Finci na svom terenu vrlo tvrda momčad i da obrambeno mogu odigrati jako dobro. Međutim, mi smo se postavili čvrsto i agresivno u obrani, brzo smo se vraćali i nismo im dopuštali brzu tranziciju. Na koncu smo uspjeli napraviti zaista golemu stvar, ostvariti najveći uspjeh u povijesti kluba i vjerujem da je svima jasno da je sve što se događalo u proteklih nekoliko mjeseci sada opravdano. Nadam se da ćemo u nastavku imati još veću podršku naših navijača i očekujem pravi spektakl i istinski praznik rukometa u Našicama.

Marko Buvinić, koji je odlično zamijenio posuđenog Sršena, ovaj je put postigao šest pogodaka te je bio drugi našički strijelac, iza Vedrana Zrnića (7).

- Dogovorili smo se među sobom da moramo odigrati odličnu utakmicu. Znali smo da će biti teško, a moram reći da nismo ni u jednom trenutku razmišljali o rezultatu utakmice Silkeborg – Magdeburg. Vodili smo, kontrolirali utakmicu, istina malo smo si pred kraj zagorčali život. Na koncu smo smogli snage i pokazali da možemo pobijediti i zasluženo ušli u četvrtfinalu. Vjerojatno još nismo svjesni koliko je velik ovaj uspjeh koji smo ostvarili - rekao je Buvinić.

Srećko SOBODIĆ
COCKS              20  (10)
NEXE                  22  (14)

SIUNTIO – Folksam Arena. Gledatelja: 281. Suci: Mirza Kurtagić i Mattias Wetterwik (Švedske). Delegat: Algis Mikucionis (Litva).

COCKS: Zaitsau 2, Bachko 1, Udd, Patsykailik, Tamminem 4, Lukyanchuk 4, Županjac 1, Syrjala 1, Ronnberg 9, Nenita, Morkaunas, Basarić 2, Tsitou, Shitsko. Trener: Gintaras Savukynas.

NEXE: Lelić, Šipić, Gadža, Leban 2, Eter 3, Zrnić 7, Mrđenović, Barišić Jaman 1, Manci Mičević, Buvinić 6, Jurić Grgić 2, Lavrič 1, Tomić, Pilipović, Strmečki. Trener: Hrvoje Horvat.

SEDMERCI: Cocks 5(3), NEXE 3(2). ISKLJUČENJA: Cocks 2 minute (Županjac 2),. Nexe 6 minute (Eter, Barišić Jaman, Tomić 2).

Najčitanije iz rubrike