Svijet
PREMIJERKA SRBIJE:

Nisam nikad vidjela Vučića tako razočaranog
Objavljeno 3. travnja, 2018.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić prije desetak dana vratio se iz New Yorka, kako je i sam rekao, jako razočaran onime što su mu tamo rekli europski i američki diplomati o budućnosti Kosova, jer je i sam shvatio kako Kosovo više nije dio Srbije. Jako je razočaran bio i prije tjedan dana kada je kosovska policija uhitila i deportirala srpskog dužnosnika za kojega Priština tvrdi da je ilegalno ušao na Kosovo, na nekom od “divljih” prijelaza između Srbije i sjevera Kosova, gdje živi srpska većina i tu Priština nema gotovo nikakve ingerencije. Tada je bio jako razočaran, jer EU nije snažno ukorio Prištinu, a ni Rusija nije bila posebno žustra u osudi pa je Vučić morao prihvatiti Putinov savjet da ne šalje vojsku i policiju, jer bi tako napravio još veći kaos. I srpska premijerka Ana Brnabić nakon višesatnog razgovora s Vučićem gdje je glavna tema, naravno, bila situacija na Kosovu, primijetila je kako je predsjednik razočaran.

- Najiskrenije, nikada nisam vidjela predsjednika toliko razočaranog reakcijama naših partnera. Situacija je teška posljednjih tjedana – rekla je premijerka, i priznala kako je i ona razočarana “nedostatkom reakcije partnera Srbije”, jer nije čula “nikakvu osudu zbog uhićenja direktora Ureda za Kosovo”. Na pitanje ima li novih saznanja o tom slučaju, premijerka navodi kako je Priština, prema njenim najnovijim informacijama “imala apsolutnu potporu svojih partnera”, ali ih nije imenovala.

- Mislim da svi znamo tko su ti partneri. Mislim da svi znamo zašto nije implementiran Bruxelleski sporazum. Europska unija mora izvršiti pritisak kako bi se sporazum implemetirao i od toga nećemo odustati – pojasnila je premijerka. M.Flego

Možda ste propustili...

DIKTATURA ALEKSANDERA LUKAŠENKA TRAJE OD 1994.

Bjelorusija se okomila na medije, uhićuje novinare

ZBOG NAPADA NA BIVŠEG RUSKOG DVOSTRUKOG ŠPIJUNA

Nove američke sankcije protiv Rusije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HOĆE LI MEĐUNARODNA ZAJEDNICA DOPUSTITI RIZIČAN POTHVAT?

Carl Bildt protiv podjele Kosova, Petrich za "kozmetičke korekcije"

2

DESETCI TISUĆA LJUDI NA ULICAMA

U Rumunjskoj se trese vlada zbog korupcije i represije na prosvjedu

3

DOČEKALI IH AKTIVISTI

Samo šačica neonacista u Washingtonu