Regija
MALONOGOMETNA EKIPA VELIKOG SRCA

Osvojili kup i novac potrošili na
donacije potrebitim sugrađanima
Objavljeno 29. ožujka, 2018.

ĐAKOVO

Tvrtka Samsung Electronics ugroženim obiteljima, štićenicima Udruge svetog Vinka Paulskog u RH – Konferencija svih svetih Đakovo, uručila je donacije Samsungovih perilica i hladnjaka. Za donaciju kućanskih aparata zaslužan je “Đakovo tim” prodajnih predstavnika Samsung Electronics, koji je na globalnom natjecanju Samsung Galaxy Cup osvojio prvo mjesto. Predstavnici tima Đakovo odlučili su osvojenu nagradu namijeniti kupnji aparata najpotrebitijim obiteljima Udruge sv. Vinka Paulskog i na taj način olakšati njihovu svakodnevicu.

Malonogometna ekipa u sastavu Krunoslav Raković, Marijo Bojanović, Ivan Mikulić, Mato Bulut, Tomislav Šakota i Krunoslav Kovačević, predstavljala je Hrvatsku i svoj grad na Svjetskom prvenstvu u malom nogometu Samsung Galaxy Cup 2016. u Riju de Janeiru.

- Prvo natjecanje bilo je organizirano u Osijeku u travnju 2016. za regiju Istok. Osvojili smo prvo mjesto i plasirali se na državno prvenstvo koje je organizirano u Zagrebu u svibnju iste godine. Na državnom prvenstvu bili smo drugi te se plasirali na Europsko prvenstvo koje je održano u Zagrebu u lipnju. Na Europskom prvenstvu osvojili smo prvo mjesto i plasirali se na Svjetsko prvenstvo u Riju de Janieru koje je bilo organizirano u vrijeme Olimpijade, te smo u tom vremenu posjetili Olimpijsko selo, bili na finalu nogometa na stadionu Maracana i gledali susret između Brazila i Njemačke iz prvih redova. Kao sudionici Svjetskog prvenstva osvojili smo 10.000 dolara koje imamo pravo donirati nekoj udruzi. Kao ekipa odlučili smo, poznavajući situaciju u Đakovu, da se osvojeni iznos donira za naše potrebite sugrađane koji se nalaze u financijskim poteškoćama, pojašnjavaju skromni dečki iz tima Đakovo.

Udruga sv. Vinka mogla je odlučiti što im je potrebno, pa im je donirano deset Samsung perilica, pet Samsung hladnjaka, te četiri Samsung hladnjaka drugog tipa. Uz donaciju udruzi, donirano je i 20 nogometnih lopti. Deset lopti ide za HNK Đakovo Croatia za omladinski pogon, dok će se drugih deset lopti donirati NK-u Mladost iz Satnice Đakovačke za omladinski pogon. Na donaciji kućanskih aparata zahvalio je voditelj Udruge svetog Vinka Paulskog Župe Svih svetih u Đakovu Ivan Bassi, rekavši kako će donacija dobro doći potrebitima kojih je u Đakovu sve više. Podsjetio je i kako su zahvaljujući volonterima i donatorima uoči ovog Uskrsa prodavali maslinove grančice te podijelili 150 paketa potrebitima.M. Muškić

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike