Kultura
GUITAR FESTIVAL OD 3. DO 8. TRAVNJA

Svjetska gitaristička imena stižu u Zagreb
Objavljeno 30. ožujka, 2018.

ZAGREB

Zagreb Guitar Festival, jedinstveni glazbeni događaj koji se ove godine održava od 3. do 8. travnja na nekoliko lokacija, okupit će vodeće svjetske gitariste raznih žanrova. U koncertnim dvoranama Zagreba održavat će se večernji koncerti pod nazivom All Stars koncerti, tematski podijeljeni na tri različita glazbena žanra – flamenco, džez i klasičnu glazbu, uz popodnevne koncerte mladih izvođača u Muzeju Mimara.

Festival će ugostiti vrhunske svjetske glazbenike. Prvu večer nastupa jedan od najvećih svjetskih flamenco gitarista Gerardo Nünez u Kristalnoj dvorani hotela Westin. Dan kasnije posjetitelji će moći poslušati atraktivan gitaristički ansambl Laurum, koji će izvoditi autorske kompozicije. Džez večer na rasporedu je 5. travnja i rezervirana je za američku legendu Stanleyja Jordana, a francuska zvijezda klasične gitare Judicael Perroy svojom će melodijom ispuniti prostore Muzeja Mimara 6. travnja.

Na popodnevnim koncertima u Muzeju Mimara, tzv. Young stars koncertima nastupit će mladi gitaristi, pobjednici europskih gitarističkih natjecanja okupljenih u Eurostrings projekt, prvoj europskoj platformi u sektoru klasične glazbe čiji je vodeći partner Glazbena škola Bonar, ujedno i organizator Zagreb Guitar Festivala.

Eurostrings okuplja 14 europskih festivala klasične gitare, a glavni cilj platforme je promocija mladih klasičnih gitarista i pobjednika internacionalnih natjecanja koja organiziraju uključeni festivali. U sklopu festivala održat će se i prvo EuroStrings natjecanje, „Eurovizija klasične gitare“, koje je izvrsna prilika za najbolje mlade gitariste u kategoriji Young Stars da pokažu svoje umijeće - najavljuju organizatori.

Uz izvrsne koncerte svjetski poznatih gitarista, ovogodišnji festival nudi raznolike majstorske radionice i mogućnost za umrežavanje. Zagreb Guitar Festival pridonosi širenju koncertne publike, multikulturalnom povezivanju i razvoju kulturnog marketinga koji za krajnji cilj imaju promociju lijepe glazbe, potvrdu kulturnog iskustva te dodatnu promociju grada Zagreba kao jednog od kulturnih središta Europe - ističe se u najavi. N.Vek.

Možda ste propustili...

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

Najčitanije iz rubrike