Regija
ULTRAMARATON VUKOVAR – SUNJA

Sudionike utrke dočekali predstavnici udruga i gradske vlasti
Objavljeno 24. ožujka, 2018.

SLATINA
Sudionici prvog memorijalnog ultramaratona Vukovar – Sunja, popularno nazvanog „Od velikog do malog Vukovara“, na svom 331 kilometar dugom putu danas u 14,20 sati zaustavili su se u Slatini, gradu koji je također u Domovinskom ratu podnio veliku žrtvu, na čijem se području dogodio stravični pokolj u potpapučkim selima Balinci, Četekovac i Čojlug i još strašnije stradanje nedužnih mještana i njihove crkve u Voćinu. U Slatini je i sjedište Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine, koja već godinama organizira i provodi različite memorijalne utrke sa ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu i koja je jedan od organizatora ultramaratona Vukovar – Sunja.   
Prvu dionicu od Vukovara do Belišča trčali su suorganizatori, članovi udruge Baraber Extreme Team iz Belišća, Glasnici istine, Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije Heroji ne umiru s maratoncima iz Zaboka, Kutine, Volodera, Novske i Širokog Brijega te Rekreativci grada Našica, predvođeni inicijatorom utrke Tomislavom Galom. Predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov zahvalio se svima koji su u Slatini dočekali sudionike utrke, a bili su to predstavnici brojnih braniteljskih i stradalničkih udruga. Sudionike ultramaratona pozdravili su i zahvalili se za njihovo promicanje istine o Domovinskom ratu predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija i zamjenica gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić, a u ime svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš. 
Počast poginulim hrvatskim braniteljima kod spomenika u Parku 136. slatinske brigade odali su sudionici ultramaratona Vukovar – Sunja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovnskog rata na slatinskom području i predstavnici slatinske gradske vlasti, a potom je zajedničku molitvu predvodio je vlč. Dragan Hrgić.Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike