Mozaik
SUPERUHO FESTIVAL

Dolaze Turbonegro, Chk Chk Chk, Blue Hawaii, Earthless, NLV i Them Moose Rush
Objavljeno 24. ožujka, 2018.

Prva SuperUho festivalska objava stiže kasnije nego što je to prvotno bilo najavljeno, stoga se organizator iskupljuje dvostrukim brojem izvođača. Imena koja slijede jamče da će Primošten još jednom postati središtem dobre glazbe i još bolje zabave, koja će se u jednom od najljepših mjesta na Jadranu održati od 6. do 8. kolovoza.

Kao prvo veliko festivalsko ime potvrđeni su norveški rock-genijalci i jedno od najvećih imena skandinavskog rocka posljednjih 30 godina Turbonegro. Nakon što su se 2012. drugi put vratili iz hibernacije te povratničkim albumom “Sexual Harassment” potvrdili svoj status nedodirljivih gay rock-titana, šest godina kasnije objavljuju svoj deseti album “Rock&'n'Roll Machine”, s kojim će napokon nakon punih 10 godina i spektakla na Harteri ponovo zasvirati u Hrvatskoj.

Chk Chk Chk punih šest godina nisu svirali u Hrvatskoj, a sad će ih naša publika biti u prilici gledati čak dva puta u samo četiri mjeseca. Prvo na koncertu u organizaciji radija Yammat FM koji je ekspresno rasprodan, a sada i na SuperUhu. Spajanjem zaraznih house beatova s funkoidnim bas-linijama i post punk gitarskim dionicama vrlo su brzo postali živom atrakcijom o čijim se urnebesnim nastupima glas proširio i izvan scene u kojoj su potekli, što im je odškrinulo vrata prema mainstreamu i postavilo stepenice prema pozornicama svih značajnijih svjetskih festivala. Sa sedam albuma iza sobe i već petnaestogodišnjom podrškom iznimne izdavačke kuće kakva je britanski Warp Records, nastavljaju sa svojom glazbenom misijom i nezaustavljivom pozitivnom energijom uspijevaju rasplesati i najokorjelije neplesače.

Za svoj su prvi dolazak u ovaj dio svijeta Earthless odabrali Primošten. Premda ta trojka iz San Diega djeluje već 17 godina i za sobom ima pet albuma, njihov ih je spoj psihodelije i hard rocka držao izvan fokusa mainstream medija, no zato su izgradili pozamašno fanatično sljedbeništvo kako unutar američke, tako i europske underground scene.

Dolazi i sjajni kanadski electro pop-duo Blue Hawaii. S tri albuma iza sebe, od kojih je posljednji prošle godine objavljeni “Tenderness” naišao na odobravanja sve brojnije publike, ali i kritike. Čast da budu prvi među domaćim snagama na festivalu pripala je pulskom indie folk triju s prizvukom psihodelije, a koji se odaziva na ime NLV. I kao zadnje, ali ne manje vrijedno ime ove prve festivalske objave, iz Bjelovara dolazi sjajan prog noise rock-trio Them Moose Rush. T.K.

ULAZNICE SU U PRODAJI

Festivalske ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kuna, a kamperske se mogu kupiti već za 90 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjet svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom prvom promotivnom paketu koštat će samo 310 kuna, a navedene cijene vrijedit će do 18. travnja. Ulaznice se mogu kupiti na pretprodajnim mjestima u Zagrebu: Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Rockmark (Berislavićeva 13). Nakon 18. travnja cijene ulaznica bit će 250 kuna (do 18. lipnja), 290 kuna (do 6. kolovoza) te 320 kuna (na ulazu), a cijene kamperskih ulaznica bit će 120 kuna (do 18. lipnja) te 150 kuna (do kraja festivala). T.K.

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

Najčitanije iz rubrike