Mozaik
SLAVNI MONTIPAJTONOVAC U HRVATSKOJ

John Cleese nastupit će u Zagrebu 15. lipnja
Objavljeno 24. ožujka, 2018.

Nagrađivani 77-godišnji britanski komičar, glumac i scenarist 15. lipnja stiže u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Cleese u predstavi vodi publiku kroz mješavinu svojih klasika i novijih djela - kao i obično, s dobrom dozom crnog humora, po kojem je John Cleese poznat. Show koji nosi naslov “Last time to see me before I die” (“Posljedna prilika da me vidite prije nego što umrem”) daje obožavateljima možda i doslovce posljednju priliku da poznatog komičara vide uživo, stoga ne sumnjamo da će već u prvim danima prodaje ulaznice biti doslovno razgrabljene.

John Cleese najpoznatiji je po svom doprinosu i ulogama u humorističnim serijama “Leteći cirkus Montyja Pythona” i “Fawlty Towers” te filmovima “Monty Python i Sveti gral”, “Brianov život” i “Riba zvana Wanda”. Javnosti je manje poznata činjenica da je istodobno s glumačkom karijerom vodio tvrtku za poslovnu obuku Video arts, koja je proizvela više od 120 edukacijskih videa i tako postala najveća tvrtka te vrste izvan SAD-a. Osim toga, glumac je, zajedno s cijenjenim psihijatrom, dr. Robinom Skynnerom, napisao dvije knjige koje su postale bestseleri, a u kojima su se bavili temama iz područja psihologije, psihijatrije i njihove primjene u životu. Godine 2017. slavni je glumac na Sarajevo Film Festivalu primio nagradu Počasno srce Sarajeva, koju direkcija festivala već tradicionalno dodjeljuje velikim svjetskim imenima filmske umjetnosti.

Ulaznice za zagrebački show Johna Cleesa, koji 15. lipnja počinje u 19.30 sati, već danas možete kupiti na blagajni Lisinskog ili na www.ulaznice.hr po cijenama od 350 do 500 kuna. T.Kvorka

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike