Osijek
PROJEKT GET INFO U UGOSTITELJSKOJ ŠKOLI

Vlasnik Muzeja okusa razgovarao s maturantima
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

Savjet mladih Osječko-baranjske županije provodi projekt GET Info u cilju osvještavanja mladih da se kvalitetan posao može pronaći i u Osijeku i u našoj županiji. Gost predavač prvog u nizu predavanja u srednjim školama bio je Damir Pejaković, vlasnik Muzeja okusa, restorana koji je nedavno dobio prestižnu Michelinovu preporuku. Konobarima, kuharima i slastičarima završnih razreda Ugostiteljsko-turističke škole predstavio je prilike koje se nude na tržištu rada u županiji i odgovarao na njihova pitanja.

- Projektom će maturanti saznati kako do prvog posla poslije mature, kako se predstaviti na razgovoru za posao, ima li u OBŽ-u i Osijeku dovoljno kvalitetnog kadra i kakva je konkurencija, trebaju li mladi ići raditi u sezonu, što Osijek nudi mladima, koje su prednosti zapošljavanja, konkretno ovih struka u odnosu na druga zanimanja te koja znanja i vještine moraju imati. Maturantima želimo pokazati da mogu ostvariti pristojnu plaću i voditi pristojan život i u našoj županiji – objašnjava Vedrana Sabljo, potpredsjednica Savjeta.

- U poslu su najvažniji ljudi – kada poslodavac investira u njihovo usavršavanje i školovanje, tada ima mjesta i prostora da naši mladi ostanu ovdje – kaže Pejaković. Predavanje je svojom nazočnošću podržao i dožupan Petar Lagator te poručio kako pozdravlja svaku inicijativu koja promiče pozitivan stav među mladima. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike