Sport
POSJET CAMP NOU

I Osječani su dio Barcine obitelji
Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Facebook grupa FC Barcelona Fan Club Hrvatska okuplja čak 70.000 članova

Putovanja navijača iz Hrvatske na utakmice velikih europskih klubova nisu rijetkost. Posljednji primjer dali su navijači Barcelone iz ovih krajeva koji su prošli vikend uživo pogledali prvenstveni susret između lidera Primere i Athletic Bilbaoa. U gotovo ispunjenom autobusu među navijačima Barcelone iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine bili su i navijači iz Slavonije, a među njima i dvojica Osječana, Andrej Vukelić i Robert Šimunović. Za neke od njih, poput Andreja, to je bio i prvi posjet stadionu Camp Nou, a dojmovi su i više nego odlični.

- Već sam ranije posjetio Barcelonu, bio i ispred stadiona, ali sada sam prvi put bio na Camp Nouu. Dojmovi su sjajni, sve je bilo odlično, od samog puta, do utakmice i slavlja Barcelone 2:0, pa do atmosfere. Bilo je 85.000 gledatelja, što im je druga prema broju gledatelja posjećenost ove sezone - prepričavao je dojmove Andrej, koji je kao i prijatelj Robert student Ekonomskog fakulteta.

S obzirom na to da Barcelona Fan club Hrvatska još nije službena udruga, ulaznice su nabavljali pojedinačno, a sam aranžman stajao ih je približno 1200 kuna, uz dodatnih 80 eura za ulaznicu.

- Bili smo u prvom prstenu, na sjevernoj strani, a jedina “zamjerka” je što su oba pogotka postignuta na suprotnoj. Sve se dobro vidjelo, ali ipak ćemo za neku sljedeću priliku pokušati nabaviti ulaznice na sredini.

Do tada bi i Fan club Hrvatska mogao postati službeni član velike Barcelonine obitelji, a dok to ne postane, svi njeni simpatizeri i dalje će vijesti pratiti preko Facebook grupe koja okuplja čak 70.000 članova. Globalizacija i praćenje najvećih europskih klubova ne znači da Andreja ne zanima i domaći nogomet.

- Naravno, pratim Osijek, imam i godišnju ulaznicu, a s nestrpljenjem čekam i dolazak reprezentacije u lipnju protiv Senegala. To se ne propušta, kao ni odlazak u Zagreb na neku jaču reprezentativnu utakmicu - potvrdio je Andrej, osječki navijač Barcelone. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike