Sport
BIJELO-PLAVI OD DANAS U VELIKOJ

Pravi test za Jambora i Pervana
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

Tjedan prvenstvne stanke već je na izmaku, a nogometaši Osijeka i dalje vode bitke s vremenom i uvjetima za trening. Nikako da im se priroda smiluje. Zato će sreću u sljedeća dva potražiti izvan Gradskog vrta. Odvest će trener Zoran Zekić svoje raspoložive trupe u Veliku gdje će danas odraditi jedan trening, a u subotu će odigrati prijateljsku utakmicu protiv BiH permijerligaša Krupe.

- Veću minutažu u toj utakmici dobit će igrači koje nisam puno koristio u ovih pet nastupa u nastavku sezone. S obzirom na probleme koje smo imali s vremenom, želim vidjeti u kakvom je stanju taj dio momčadi - otkriva planove Zekić.

S obzirom na neke izostanke koji su već sad izvjesni za susret protiv Slaven Belupa poput suspendiranih Škorića i Grezde (po tri žuta kartona), morat će trener, privremeno, potražiti druga rješenja. Kuha li se što na tom planu?

- Kuha se, kuha. Ćušpajz od blata i leda - kroz smijeh je replicirao Zekić pa dodao:

- Ubija me to što ništa ne mogu isplanirati kad je vježbanje u pitanju. Napravimo plan, pa nam zbog stanja terena sve padne u vodu. Sad mi se već čini kako ta agonija s uvjetima za trening traje beskonačno. Pronaći ćemo rješenja za one kojih nema, nije u tome naš najveći problem.

Eh, da. Već i vrapci u Gradskom vrtu znaju gdje su najveći problemi bijelo-plave momčadi. Mogao bi trener o tome napistati i knjigu s radnim naslovom “Patnje mladog Zekića”. Vezni red mu zadaje najveće glavobolje. Pokušava, mijenja, rotira, isprobava, ali nikako ne može pronaći kombinaciju koja bi bila zadovoljavajuća.

- Svi valjda znaju koji su naši problemi u veznom redu, ali mene više brine što nikako ne uspijevam pronaći zadovoljavajuća rješenja. No, ne pada mi na pamet odustati od potrage za njima - kaže trener osječkog prvoligaša.

Stvarno je svašta isprobao, ali ne još i sve moguće opcije. Izvan tih rotacija ostali su Nikola Jambor i novopridošli Marko Pervan. “Mrtvog kapitala” u rosteru ima još poput, recimo, prošlosezonskog najboljeg strijelca Muzafera Ejupija koji je već više od pola godine u potrazi za samim sobom i pucačkom formom. Možda bi baš neki od njih mogao biti “rješenje za osvježenje” u susretima koji dolaze.

U sljedeća četiri susreta Osijek će se sudariti s protivnicima koji će manje-više igrati na isti način. Glavno oružje bit će im protunapad, a protuigra za takve suparnike zahtijeva strpljivu i metodičnu organizaciju igre s čime Osijek ima dosta problema. Baš zbog toga će Zekićev prioritet tijekom ove stanke biti pronaći vezne igrače koji će biti mirniji i sigurniji, ali i kreativniji. Dobra je vijest što se vraća Goran Milović čija bi kvaliteta u ofenzivnom prekidu u tim utakmicama mogla itekako dobro doći. D. Keler

Najčitanije iz rubrike