Sport
HRVATSKE TENISAČICE USPJEŠNE U MIAMIJU

Donna uhvatila pravi ritam i lako odjurila u 2. kolo
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Nogometaši nisu jedini hrvatski sportaši koji su ovih dana u Miamiju. Tamo je i jaka hrvatska teniska postava, koja se nakon Indian Wellsa preselila na Floridu jer je počeo veliki turnir iz Masters serije 1000. A odličan početak u Miamiju imale su Donna Vekić i Petra Martić, dok je Ivo Karlović zapeo već na prvoj prepreci.

Donna je na startu velikog turnira pobijedila 62. tenisačicu svijeta, Talijanku Camilu Giorgio, sa 6:0, 7:5. Meč je trajao sat i osam minuta, Osječanka je projurila prvim setom ostavivši suparnicu na nuli. U drugoj dionici Talijanka je zaigrala puno bolje, no Donna je držala stvari pod kontrolom i upisala pobjedu u dva seta. Ključ Donnine pobjede bio je - servis. Zabila je tri asa, osvojila je više poena i na prvom i na drugom početnom udarcu (87 posto i 57 posto) te je suparnici pet puta uzimala servis. Drugo kolo osječkoj tenisačici nosi susret s Ukrajinkom Jelenom Vesninom, 43. na WTA ljestvici, protiv koje je do sada dva puta igrala i jednom pobijedila.

Petra Martić je plasman u 2. kolo izborila pobjedom nad Amerikankom Lauren Davis sa 6:1, 7:5. Petra je šest puta napravila break, usput izgubila svoj servis dvaput, a “pomogla” joj je i Amerikanka, koja je napravila čak 11 dvostrukih servis-pogrešaka i puno toga “pobacala van”. Za plasman u treće kolo Miamija Martić će igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, 15. tenisačice svijeta, protiv koje je do sada igrala jednom i upisala poraz.

Ivo Karlović je odigrao meč u dva tie-breaka, ali ovaj put 13. igre nisu mu bile sretne. Na startu turnira na Floridi sa 7:6 (4), 7:6 (5) izgubio je od Kanađanina Vaseka Pospisila, koji je početkom veljače igrao u Dvorani Gradski vrt. Karloviću nikako ne ide protiv kanadskog tenisača, 77. na ATP ljestvici, ovo je bio njihov peti međusobni ogled i četvrti poraz Big Ive. I. Liović

Najčitanije iz rubrike