Osijek
ZAKUP GRADSKIH LOKALA

Za bivšu kavanu “Jelačić”
čak jedanaest ponuda
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

U sjedištu je gradske uprave u četvrtak održano javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih lokala ponuđenih na natječaju početkom ožujka. U ponudi je bilo 14 prostora u vlasništvu Grada Osijeka, a pristigle su ukupno 22 pisane ponude. Kao najatraktivniji lokal prepoznat je onaj na adresi Trg bana Jelačić 20, prostor koji je donedavno, pod nazivom kavana “Jelačić”, nudio ugostiteljski sadržaj.

Zanimljivo je da je taj poslovni prostor i dalje uređen za obavljanje ugostiteljske djelatnosti - cafe-bara. No ugostiteljski inventar i dio opreme u tom prostoru nisu bili predmetom natječaja jer su u vlasništvu bivšeg zakupnika. Grad Osijek obvezao se budućem zakupniku predati poslovni prostor u posjed slobodan od tih stvari, osim ako budući zakupnik postigne sporazum s bivšim zakupnikom o načinu korištenja tog inventara i dijela opreme.

Na tih se 109 kvadrata poslovnog prostora odnosila polovina pristiglih pisanih ponuda. Početna je cijena mjesečnog zakupa od 5416 kuna debelo nadmašena, od najniže od 7220 kuna, preko dvije ponude više od deset tisuća kuna, do najviše ponuđene cijene - 11.501,99 kuna! Riječ je o ponudi tvrtke 4B iz Lukavca (Slatina).

Ako gradonačelnik prihvati tu ponudu, bit će to lijep prihod za gradsku blagajnu, svakako jedan od onih koji se ubraja u red najviših najamnina za gradske lokale.

Zanimanja je bilo i za uredski prostor na Šetalištu kardinala Franje Šepera 8d (popularni “Golubinjaci”), za koji su pristigle četiri ponude. Najviše je ponudila Udruga Snaga Slavonije i Baranje - 1050 kuna, iako se natjecala i s drugom ponudom, od 900 kuna. Na isti je prostor ciljala i Zajednica povratnika RH, koja će se, jer je ponudila manje, ipak morati zadovoljiti najmom prostora u Pothodniku, za koji se također natjecala. Za najam lokala 37 Zajednica je ponudila 800 kuna mjesečne najamnine D. Kuštro

PROVJERAVANJE KUVERTI

Otvaranje te utvrđivanje pravodobnosti i pravovaljanosti pristiglih ponuda potrajalo je dobrih četrdeset minuta. Dašak je nervoze unio tek zahtjev jednog od ponuditelja, koji je zatražio da se osobno uvjeri kako njegovu kuvertiranu ponudu nitko nije otvarao.

22

ponude pristigle su za 14 raspoloživih lokala

11,5

tisuća kuna iznosila je najviša ponuđena najamnina

Najčitanije iz rubrike