Osijek
NEMA VIŠE PARKIRANJA “NA INI”

Pristup moguć samo do HEP-ove punionice za električna vozila
Objavljeno 23. ožujka, 2018.
Objekt na Gajevom je prazan, ali tankovi nisu povađeni, pa se može pretpostaviti da Ina nije odustala od te lokacije

Nema više parkiranja na benzinskoj postaji Ine na Gajevu trgu, koja trenutačno nije u funkciji. Kako ni policija ni gradski prometni redari ispisivanjem kazni i upozorenja nisu uspjeli iskorijeniti tu višemjesečnu naviku pojedinaca koji su uporno svakodnevno na toj lokaciji ostavljali vozila, odlučeno je da se jedan dio ogradi stupićima, kako bi se fizički spriječio prilaz vozilima, a jedino je ostao slobodan jedan trak, onaj prilazni do punionice za električna vozila. Posao su odradili djelatnici Unikoma i postavili znak zabrane parkiranja i zaustavljanja.

No, i za vozače električnih vozila postoji ograničenje, odnosno parkiranje i zaustavljanje dozvoljeno im je samo dok se vozilo puni električnom energijom na uređaju “ELEN: izvor električne energije razvojnog pojekta HEP grupe”.

U ELEN-u iz Tima za Emobilnost kažu kako je bilo poteškoća da se od parkiranih automobila priđe njihovoj punionici. Doznajemo kako imaju odličnu suradnju s Gradom Osijekom, gdje su, kao svojevrsni pilot-projekt, postavili nekoliko punionica, i to kod Elektroslavonije u Perivoju kralja Tomislava, na Gajevu trgu i na prostoru kampusa. Pregovara se o postavljanju još jedne punionice u blizini kolodvora. No, neće se na tomu stati jer se priprema s gradskom upravom postavljanje punionica električnom energijom za vozila na još nekoliko lokacija jer Grad Osijek radi na jednom projektu koji bi uključio nabavu električnih vozila koja bi se mogla iznajmljivati. Sve je to rezultat, kažu u ELEN-u, dobre međusobne suradnje.

Nakon što je uveden red na benzinskoj na Gajevu trgu, lokaciji o kojoj je Grad Osijek pregovarao s Inom radi dogovora da se možda prebaci autobusni terminal Gradskog prijevoza putnika Osijek, razgovarali smo s predstanicima Ine o njihovim planovima i budućnosti spomenute benzinske postaje. Koliko nam je poznato, objekt je ispražnjen, ali tankovi za gorivo pod zemljom nisu povađeni, stoga je logično pretpostaviti da Ina nije odustala od te lokacije.

Korporativne komunikacije Ine odgovorile su nam da razmatraju raspoložive opcije za razvoj zatvorene lokacije na Gajevu trgu, kako bi ponudili nove usluge svojim kupcima u Osijeku i povećali njihovo zadovoljstvo. Inače, navode u Korporativnim komunikacijama Ine, sa svim lokalnim zajednicama u kojima posluje, Ina vodi otvorenu komunikaciju radi unaprjeđenja kvalitete života lokalnog stanovništva.

Neslužbeno smo ipak doznali kako se u naftnoj kompaniji, u sklopu politike širenja maloprodajne mreže, razmatraju mogućnosti nove ponude i nove usluge koje će ponuditi upravo na toj lokaciji koja nije zaboravljena. Kako sada stvari stoje, nije riječ o klasičnoj ponudi kao na drugim benzinskim postajama. O Ininoj ideji i njezinoj realizaciji moglo bi se čuti u dogledno vrijeme. D. Pejić

Darko PEJIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike