TvObzor
EPIC DRAMA

Kuga - serija koja ruši rekorde gledanosti
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

Raskošna povijesna drama “Kuga” (The Plague) prikazivat će se premijerno svake nedjelje u 22 sata na novom kanalu na hrvatskom tržištu – Epic Drami. Serija je ostala zabilježena u povijesti što je srušila rekorde gledanosti na telekomu prilikom premijernog prikazivanja prve epizode, oborivši rekorde gledanosti “Igre prijestolja”.

Serija “Kuga” vrti se oko 1580. godine i događaja u Sevilli, a impresionirala je publiku svojom scenografijom, kostimografijom i drugim pristupom jednoj od najvećih pošasti u ljudskoj povijesti – crnom kugom. Sevilla 16. stoljeća jedan je od najbogatijih i najznačajnijih gradova na svijetu te je europska ulazna točka za zlato koje se doprema iz Novog svijeta.

Mateo, nekadašnji heretik, mora se vratiti u Sevillu u kojoj je osuđen na smrt. Želi ispuniti posljednju želju svojeg najboljeg prijatelja: spasiti njegova izvanbračnog sina Valerija. Nakon povratka u grad brzo ga uhite, no Sveti oficij nudi Mateu nagodbu za odrješenje: riješi li niz ubojstava u gradu, bit će pomilovan. Za Matea to znači život ili smrt. Dok se tijela gomilaju, a sva su obilježena đavoljim znakom, Mateo je uvučen u zavjeru za koju vjeruje da seže do najviših moćnika u Sevilli. Kako kuga počinje zahvaćati grad, zidovi se zatvaraju i pritisak da pronađe ubojicu sve je veći.

Obilujući spletkama i prijevarama, 'Kuga' je jedinstveni triler prepun napete neizvjesnosti koji nas vodi u kompleksno vrijeme kad je javna represija išla ruku pod ruku s privatnim hedonizmom. Neka od značajnijih glumačkih imena koja se pojavljuju su i Pablo Molinero, Sergio Castellanos i Manolo Solo, a redatelj je cijenjeni Alberto Rodriguez.

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike