TvObzor
TV U SVIJETU

Station 19 - Seattle dobiva TV vatrogasce
Objavljeno 23. ožujka, 2018.

Prije nego što predstavimo “Station 19”, morate znati tri stvari. Prvo: “Uvod u anatomiju” emitira se neprekidno od 27. ožujka 2005. godine, trenutačno se privodi kraju 14. sezona, nakon čijeg će završetka u svibnju serija imati ukupno 317 epizoda, glavna glumica ove je godine produžila ugovor za dodatne dvije sezone, a upravo je ovo najgledanija dramska serija ABC televizije. Drugo: prvi spinoff “Uvoda u anatomiju”, nazvan “Privatna praksa”, premijeru je doživio na jesen 2007. i potrajao šest sezona, odnosno 111 epizoda. Treće: pet godina nakon završetka prvog spinoffa, sada stiže i drugi, čija će priča pratiti vatrogasnu stanicu u Seattleu i za koji je naručeno deset epizoda prve sezone.

U Seattleu svi vatrogasci ujedno su i obučeni medicinski tehničari. Radeći u 24-satnim smjenama, ti stručnjaci provode toliko vremena zajedno da je neizbježno izgraditi bliske odnose. Praktički odgojena u stanici, Andy Herrera je samopouzdana žena i opak vatrogasac, kći kapetana Pruitta, najvećeg mozga vatrogasne službe. Pruitt je bio Andyna glavna inspiracija da postane vatrogasac te je mentor i Andy i Jacku Gibsonu, poručniku u Stanici 19. Strastven i energičan, Jack je neustrašiv, baš onakav tip za kojeg želite da vas dođe spasiti. Dok je Jack neustrašiv, Andy igra prema pravilima – ali kad su njih dvoje zajedno, iskre frcaju i suprotnosti se privlače. Andyna najbolja prijateljica je Maya Bishop, bivša olimpijska atletičarka s urođenim natjecateljskim duhom koji ju je tjerao da bude najbolji vatrogasac u stanici. U međuvremenu, šarmantni Dean Miller nije ništa manje strastven i uvijek grabi priliku da ispadne junak. Vrlo je svjestan privlačnosti vatrogasca u uniformi i ne boji se to iskoristiti da dobije spoj ili dva s damama.

Travis Montgomery je srce Stanice 19, držeći sve pod kontrolom i pomažući svojim kolegama da rastu. Kao najmlađa članica tima, Victoria Hughes želi se dokazati kao ključni dio obitelji Stanice 19. Često je sklona miješati se ondje gdje joj nije mjesto, ali drugima rijetko dopušta uvid u svoj privatni život. Novopridošlica u stanici je novak Ben Warren, koji se odrekao skalpela kako bi započeo karijeru vatrogasca, ali teško shvaća da se izvanredne situacije na terenu znatno razlikuju od onih u Grey Sloan Memorial bolnici. Iako mu je šokantno ponovno biti novak, on uči od najboljih i spreman je za nove izazove. Ekipa blisko surađuje i s policijskom postajom Seattlea te često ima utrku s jednim od Andynih najstarijih prijatelja (i bivšom simpatijom iz srednje škole), Ryanom Tannerom. Nakon što je traumatični događaj zbližio Andy i Ryana, nemoguće je ne primijetiti magnetsku privlačnost.

Adrian ANDREJEK

ŽANR: drama

AUTOR: Stacy McKee

ULOGE: Jaina Lee Ortiz, Jason George, Grey Damon, Barrett Doss

MREŽA: ABC

DATUM: 22.3.

EPIZODA: 10

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike