Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Sastojci:
400 g Oreo/Moto keksa
150 g maslaca
300 ml slatkog vrhnja
300 g čokolade za kuhanje
100 g tamne čokolade
300 g jagoda
Priprema:
Za podlogu sam kombinirala lažni Oreo keks (Kaufland) i tamnu stranu Moto keksa. Stavljala sam cijele kekse s kremom. Kekse stavite u vrećicu i dajte si oduška. Ovo je dobra antistres terapija. Ili ih možete samljeti. Na laganoj vatri otopite maslac te ga prelijte preko izmrvljenog keksa. Izmiješajte i prebacite u kalup. Smjesu utisnite prstima u kalup, od sredine prema van te završite s rubom. Stavite u hladnjak kako bi se stisnula dok pravite ganache. Čokoladu sitno narežite. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja te prelijte preko čokolade. Ostavite da miruje minutu-dvije te miješajte dok se sva čokolada ne otopi. Čokoladni ganache izlijte u prethodno pripremljenu podlogu i poredajte jagode. Prije posluživanja držite pola sata na sobnoj temperaturi zbog lakšeg rezanja i konzumiranja.