Gastro
RECEPT

Teleća koljenica s povrćem
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:

1,5 kg teleće koljenice

2 glavice luka

2 žlice octa

1,5 dl bijelog vina

2 grančice ružmarina

1,5 dl vode

2 lista lovora

4 češnja češnjaka

5 mrkvi

600 g mahuna

700 g krumpira

1 dl maslinova ulja

sol, papar

Priprema:

Koljenicu zasolite, popaprite, zalijte octom i pospite nasjeckanim lukom i češnjakom. Prelijte ju marinadom od vina, ružmarina, vode i lovorova lista. Stavite je preko noći u hladnjak, a povremeno je okrenite da se svi dijelovi mesa mariniraju. Koljenicu stavite peći na maslinovu ulju na 190 stupnjeva oko 2 sata. Povremeno zalijevajte marinadom. Nakon prvog sata pečenja mesu dodajte luk i češnjak iz marinade te nastavite peći. U međuvremenu prokuhajte narezanu mrkvu, mahune i krumpir u slanoj vodi, procijedite i stavite 15-ak minuta da se peče s mesom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike