Gastro
RECEPT

Knedle od sira
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:

50 dag svježeg sira

3 žumanca

6 velikih žlica griza

3 velike žlice oštrog brašna

snijeg od 3 bjelanca

pola male žličice soli

pola praška za pecivo

krušne mrvice

ulje

kiselo vrhnje

Priprema:

Sir, žumance, griz, brašno, sol i prašak za pecivo izmutite (može mikserom) i na kraju pjenjačom lagano dodajte snijeg od bjelanaca. Ostavite u hladnjaku da stoji dva sata. Zakuhajte vodu i u kipuću stavljajte žlicom knedle. Kada isplivaju na površinu, kuhajte još oko pet minuta na laganoj vatri. U međuvremenu mrvice lagano prepržite na ulju da dobiju lijepu zlatnu boju. Skuhane knedle izvadite iz vode, posložite u posudu i posipajte mrvicama. Služite s vrhnjem i šećerom.

Možda ste propustili...