Gastro
RECEPT

Bijela jaja
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:

5 jaja

hren

mladi sir

peršin

papar

sol

šafran

malo maslinova ili suncokretova ulja

Priprema:

Jaja skuhajte na tvrdo. Kada ih oljuštite, prerežite ih uzdužno popola i izvadite žumance. Umiješajte 4 žlice mladog sira, malo jogurta ili posnog vrhnja, hren, malo posolite, popaprite, dodajte ulje, peršin ili drugo začinsko bilje, malo šafrana u prahu. Punite polovice jaja i ukrasite ih prema želji. Kuhana žumanca u različitim kombinacijama možete iskoristiti za one kojima jela sa žumancem ne smetaju. Naribajte ih kao ukras za zelenu salatu ili pripremite kao fil koji ćete poslužiti na listićima salate ili u izdubljenoj rajčici.

Savjet: Kako biste lakše ogulili kuhana jaja, nakon kuhanja zaronite ih u hladnu vodu i očistite

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike