Gastro
RECEPT

Uskrsni cupcakesi s višnjama i sirom
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:za oko 12 muffina:

2 jaja

100 g šećera

100 ml ulja

175 ml mlijeka

1 žličica praška za pecivo

250 g brašna

50 g naribane čokolade

višnje

Frosting:

200 g Abc sira

100 ml slatkog vrhnja

70 g šećera u prahu

Uz to još:

šarene mrvice

zečići od tičina

Priprema:

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer dobro izradite. U žumanjke dodajte ulje i mlijeko, kratko manjom brzinom sjedinite. Brašno sjedinite s praškom za pecivo i ribanom čokoladom, te pomalo dodajte u žumanjke muteći manjom brzinom. Na kraju dodajte bjelanjke koje lagano sjedinite kuhačom ili pjenjačom. Smjesu sipajte u kalup za muffine u koji ste prethodno postavili papirnate košarice. U svaku košaricu ulijte malo više od pola smjese i dodajte po tri višnje. Stavite peći na 200 C stupnjeva 18 minuta. Pečene ostavite da se ohlade.

Frosting s krem sirom:

Slatko vrhnje izradite da bude čvrsto. U drugoj zdjeli pomiješajte šećer u prahu s Abc sirom. U sir dodajte izrađeno slatko vrhnje i sjedinite. Punite vrećicu za ukrašavanje i željenim nastavkom igrajte se po cupcakesima. Šarene čokoladne mrvice pridonijet će efektu nakon što ih posipate. Za zečiće, ako nemate izrezivače, možete isprintati likove koje iscrtate po tičinu i izrežete oblik, jedino pripazite da vam donji dio ostane duži, tako da njega možete učvrstiti u frosting. Po njima sam crtala jestivim flomasterima, ako znate da se neće pojesti možete i običnima.

Savjet: Zečiće preporučujem da stavite prije serviranja,ili ih napravite koji dan ranije zato da dobro očvrsnu na zraku