Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Sastojci:
250 ml Guinnessa
250 g maslaca
75 g kakaa za kolače
300 g šećera u prahu
300 g kiselog vrhnja
2 jaja
275 g brašna
5 g sode bikarbone
200 g sirnog namaza
200 ml slatkog vrhnja
150 g šećera u prahu
Priprema:
Na laganoj vatri zagrijte tamno pivo i dodajte maslac narezan na tanke listiće. Kada se maslac potpuno otopi, sklonite s vatre i umiješajte kakao, šećer, kiselo vrhnje, jaja i miješajte pjenjačom dok se ne sjedini. Ako želite, smjesu možete i protisnuti kroz cjedilo da izbjegnete grudice. Na kraju dodajte prosijano brašno i sodu bikarbonu. Pećnicu zagrijte na 180° C. Kalup za muffine obložite košaricama i ulijte smjesu do 2/3 visine košarica. Pecite 25 minuta ili dok čačkalica ne bude čista kad ju zabodete. Muffine ostavite da se posve ohlade. Dobro izradite sirni namaz i prosijani šećer u prahu. Dodajte slatko vrhnje i izradite mikserom da dobijete čvrstu smjesu koju možete mazati na muffine. Dobivenom kremom nemarno ukrasite muffine.
Recept i fotografije preuzeti su s bloga Cutie and pie autorice Kristine Bilić.
Savjet: Muffini trebaju biti sočni, pazite da ih ne prepečete