Gastro
RECEPT

Uskršnja mekana torta
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Biskvit:

16 bjelanjaka

2 žlice octa

40 dag šećera

Fil:

16 žumanjaka

4 žlice brašna

30 dag šećera

500 ml mlijeka

50 dag margarina

300 ml šlaga

40 dag oraha

Premazati tortu s 400 ml šlaga

Priprema:

Bjelanjke izlupati octom i postupno dodavati šećer. Biskvit peći oko 50 min na 150 stupnjeva. Smanjiti temperaturu pećnice na 50 stupnjeva i peći još 30 minuta. Ugasiti pećnicu i ostaviti biskvit da stoji unutra 10-15 minuta, a potom ga izvaditi i kada se ohladi prerezati na tri dijela.

Fil sa žumanjcima i orasima:

Žumanjke izraditi sa šećerom i brašnom te dodati malo mlijeka. Ostatak mlijeka skuhati. U skuhano mlijeko ukuhati izmućenu smjesu i kada je gotovo dobro ju ohladiti. Posebno izraditi margarin i posebno izraditi šlag. Margarin i šlag umutiti u ohlađenu smjesu. Ohlađenu smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio ubaciti orahe, a drugi neka ostane žut.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana