Gastro
RECEPT

Jabuke u šlafroku na malo moderniji način
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:

175 ml mlijeka

50 g maslaca ili margarina

1 žumanjak

70 g brašna

prstohvat soli

1 vanilin šećer

prstohvat praška za pecivo

1 bjelanjak

2 jabuke

za posipanje šećer u prahu

za posipanje cimet u prahu

Priprema:

Maslac ili margarin istopite na laganoj vatri i ostavite da se ohladi. U hladno dodajte mlijeko, žumanjak i vanilin šećer, te sve zajedno izradite. Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i soli, dodajte u prethodno pripremljenu smjesu i sve sjedinite. Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, te dodajte u pripremljenu smjesu, nastavite miksati najmanjom brzinom dok se sastojci ne sjedine. Jabuke operite, ogulite, izvadite sredinu s peteljkom i narežite ju na ploškice debljine 8 mm. Kalup malo pouljite i lagano pobrašnite. Zatim poslažite izrezane jabuke na za to predviđena mjesta. Preko svake jabuke prelijte smjesu, tako da ostane vidljiv dio kalupa u sredini. Stavite peći na 200 stupnjeva 20-25 minuta. Ostavite da se ohladi, tada će vam biti jednostavnije izvaditi kolačiće. Prije služenja možete posipati šećerom u prahu, cimetom, ili čak čokoladom, a fino se slaže i uz neku kremu.