Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Griz:
1 l mlijeka
200 g griza
140 g šećera
3 žlice kakaa
140 g čokolade
Krema:
2 pudinga od vanilije
2 vanilin šećera
500 ml mlijeka
110 g šećera
400 ml vrhnja za šlag
500 g svježih jagoda
Ostalo:
po želji šlag
Priprema:
Mlijeko stavite kuhati. Pomiješajte griz, šećer i kakao. Kada mlijeko zavri, ubacite pripremljeni griz i kuhajte na srednjoj vatri. Sklonite s vatre, dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi. Lim promjera 21 x 36 cm pokvasite vodom i nemojte brisati. Odmah dodajte vrući griz i rasporedite ga po cijelom limu i neka se tako ohladi. Dio mlijeka za kremu stavite kuhati. Ostatak mlijeka pomiješajte s pudingom, vanilin šećerom i šećerom. Kada mlijeko prokuha, dodajte pripremljeni puding i nastavite kuhati. Sklonite s vatre, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Posebno izradite vrhnje za šlag. Ohlađeni puding malo izradite mikserom, a onda dodajte šlag te sjedinite. Oprane i izrezane jagode lagano umiješajte u kremu. Sve zajedno rasporedite preko griza. Gore možete dodati šlag po želji.