Gastro
RECEPT

Griz kocke s jagodama bez pečenja
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Griz:

1 l mlijeka

200 g griza

140 g šećera

3 žlice kakaa

140 g čokolade

Krema:

2 pudinga od vanilije

2 vanilin šećera

500 ml mlijeka

110 g šećera

400 ml vrhnja za šlag

500 g svježih jagoda

Ostalo:

po želji šlag

Priprema:

Mlijeko stavite kuhati. Pomiješajte griz, šećer i kakao. Kada mlijeko zavri, ubacite pripremljeni griz i kuhajte na srednjoj vatri. Sklonite s vatre, dodajte iskidanu čokoladu i miješajte dok se ne istopi. Lim promjera 21 x 36 cm pokvasite vodom i nemojte brisati. Odmah dodajte vrući griz i rasporedite ga po cijelom limu i neka se tako ohladi. Dio mlijeka za kremu stavite kuhati. Ostatak mlijeka pomiješajte s pudingom, vanilin šećerom i šećerom. Kada mlijeko prokuha, dodajte pripremljeni puding i nastavite kuhati. Sklonite s vatre, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Posebno izradite vrhnje za šlag. Ohlađeni puding malo izradite mikserom, a onda dodajte šlag te sjedinite. Oprane i izrezane jagode lagano umiješajte u kremu. Sve zajedno rasporedite preko griza. Gore možete dodati šlag po želji.

Možda ste propustili...