Objavljeno 22. ožujka, 2018.
Sastojci:
700 g kukuruza šećerca
200 g bijeloga krumpira
1 veća glavica crvenoga luka
po ukusu sol i bijeli mljeveni papar
1,5 l povrtnog temeljca
Dodatni sastojci:
300 g sušene dimljene slanine
nekoliko žlica kukuruza šećerca
sušeno ili svježe sitno sjeckano peršinovo lišće
Postupak:
Pred sam početak pripremite povrtni temeljac. Crveni luk narežite na sitnije komade te ga stavite pirjati u duboku posudu na plitku masnoću. Kad postane staklast, dodajte krumpir i pirjajte oko 5 minuta, a zatim podlijte povrtnim temeljcem i kuhajte sve dok krumpir ne omekša. Nakon toga ubacite kukuruz, začinite po ukusu te nastavite pirjati 10-ak minuta. S pomoću štapnoga miksera usitnite sve povrće, vratite na štednjak, a po potrebi podlijte povrtnim temeljcem. Pred sam kraj kuhanja doradite okus te poslužite uz sotirane komadiće slanine, posipajte peršinovim listom, čili papričicama, mljevenom slatkom ili ljutom paprikom, dodatnim kukuruzom šećercem...