Gastro
RECEPT

Chowder od kukuruza sa slaninom
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:

700 g kukuruza šećerca

200 g bijeloga krumpira

1 veća glavica crvenoga luka

po ukusu sol i bijeli mljeveni papar

1,5 l povrtnog temeljca

Dodatni sastojci:

300 g sušene dimljene slanine

nekoliko žlica kukuruza šećerca

sušeno ili svježe sitno sjeckano peršinovo lišće

Postupak:

Pred sam početak pripremite povrtni temeljac. Crveni luk narežite na sitnije komade te ga stavite pirjati u duboku posudu na plitku masnoću. Kad postane staklast, dodajte krumpir i pirjajte oko 5 minuta, a zatim podlijte povrtnim temeljcem i kuhajte sve dok krumpir ne omekša. Nakon toga ubacite kukuruz, začinite po ukusu te nastavite pirjati 10-ak minuta. S pomoću štapnoga miksera usitnite sve povrće, vratite na štednjak, a po potrebi podlijte povrtnim temeljcem. Pred sam kraj kuhanja doradite okus te poslužite uz sotirane komadiće slanine, posipajte peršinovim listom, čili papričicama, mljevenom slatkom ili ljutom paprikom, dodatnim kukuruzom šećercem...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike