Gastro
RECEPT

Chowder od kukuruza sa slaninom
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:

700 g kukuruza šećerca

200 g bijeloga krumpira

1 veća glavica crvenoga luka

po ukusu sol i bijeli mljeveni papar

1,5 l povrtnog temeljca

Dodatni sastojci:

300 g sušene dimljene slanine

nekoliko žlica kukuruza šećerca

sušeno ili svježe sitno sjeckano peršinovo lišće

Postupak:

Pred sam početak pripremite povrtni temeljac. Crveni luk narežite na sitnije komade te ga stavite pirjati u duboku posudu na plitku masnoću. Kad postane staklast, dodajte krumpir i pirjajte oko 5 minuta, a zatim podlijte povrtnim temeljcem i kuhajte sve dok krumpir ne omekša. Nakon toga ubacite kukuruz, začinite po ukusu te nastavite pirjati 10-ak minuta. S pomoću štapnoga miksera usitnite sve povrće, vratite na štednjak, a po potrebi podlijte povrtnim temeljcem. Pred sam kraj kuhanja doradite okus te poslužite uz sotirane komadiće slanine, posipajte peršinovim listom, čili papričicama, mljevenom slatkom ili ljutom paprikom, dodatnim kukuruzom šećercem...