Novosti
NATJEČAJ HRVATSKIH VODA

Tri nagrade u Slavoniju
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Od rujna 2017. do kraja siječnja 2018. bio je otvoren natječaj Hrvatskih voda “Najmlađi za vode Hrvatske 2017. - 2018”, posvećen temi Svjetskog dana voda 2018. – “Priroda za vodu”. Pristigla je ukupno 121 prijava škola. Peteročlana komisija Hrvatskih voda pregledala je mnoštvo veselih dječjih crteža i pjesmica, kreativnih kalendara, društvenih igara i slikovnica, odlično osmišljenih istraživačkih projekata, zanimljivih i poučnih kratkih spotova.

U kategoriji slogana i pjesmica o vodi, od 44 prijavljena rada nagrađeni su autori jednog slogana i jedne pjesmice. Za slogan “Za zdravlje i sreću svakoga bića - voda je više od pića”, nagrađen je Stjepan Sobol (na fotografiji), učenik 3. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Nova Bukovica – Područna Škola Miljevci, mentorica Jasminka Stošić. I nagrada za pjesmicu stiže u Slavoniju. Zaslužio ju je Fabijan Vođinc, učenik 6. razreda Osnovna škole Josipa Kozarca iz Slavonskog Šamca, za djelo pod nazivom “Voda čista, zdravlje blista“. Njegov mentor je Josip Galović. U kategoriji poruka ili kratki spot, prvonagrađena je Osnovna škola kralja Tomislava iz Našica i učenici 4. i 5. razreda koji su radili uz mentorstvo Jelene Šimunović Antunović. Prema kategorijama natječaja, nagrađeni su i učenici iz osnovnih škola u Kutini (edukativni materijal), Omišu (istraživački projekt), Draškovcu (likovni rad), Novoj Bukovici (slogan), i Jakovlju (najoriginalniji projekt). U tako brojnoj i jakoj konkurenciji uspjeh malih Slavonaca doista je vrijedan poštovanja.

Svečana dodjela nagrada bit će obavljena danas, na dan obilježavanja Svjetskog dana voda, u Domu kulture u Kopačevu, uz domaćinstvo Javne ustanove Park prirode Kopački rit.

NAGRAĐENI SLOGAN: Za zdravlje i sreću svakoga bića - voda je više od pića