Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Cibona prvi gost iz vrha tablice
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Prošli vikend košarkaši s Drave bili su slobodni u HT Premijer ligi. Iako nisu izlazile na parket, Vrijednosnice Osijek nisu mijenjale položaj na ljestvici. To znači da su ostale na osmom mjestu te da su i rezultati konkurenata išli na ruku.

“Brokeri” bi svakako voljeli i ostati tu gdje jesu. Biti osmi znači izboriti i doigravanje (sedma pozicija ipak bježi tri pobjede što (ni)je nedostižno), produžiti sezonu za dvije utakmice bilo bi itekako poželjno, jer to znači i dolazak prvog nositelja, a bilo bi lijepo u Gradskom vrtu još jednom gledati Cedevitu i Zadar.

No, do kraja osnovnog dijela sezone ima još puno posla, pred igračima Vladimira Krstića je sedam utakmica u kojima treba potvrditi uzlaznu putanju forme, koja je očita u posljednje vrijeme. Ona je rezultirala pobjedama u gostima kod Jazine Arbanasa, te domaćim slavljem kontra Splita. Prva je pokazala da “brokeri” ne trebaju strahovati za ostanak, a druga da su itekako kadri parirati, pa i pobjeđivati momčadi koje su ispred njih u poretku. Već u petak stiže još jedna takva, gost Gradskog vrta je Cibona.

Drugo uzastopno domaćinstvo, nakon predaha, svakako će dodatno motivirati Krstićevu momčad, koja ima puno pravo nadati se ostanku na trenutnoj poziciji i plasmanu u play-off. Naime, u preostalih sedam rundi “brokeri” su čak pet puta domaćini, ali treba uzeti u obzir da ih čekaju tri ogleda protiv momčadi iz vodećeg kvarteta. Nakon “cibosa” dolaze još Šibenik te prvak Cedevita u posljednjem kolu, dok su preostala dva dvoboja protiv onih koji Osječanima gledaju u leđa, a riječ je o Ribola Kašteli i Alkaru. Naravno, u ta dva ogleda pobjeda je imperativ, dok protiv boljestojećeg terceta nju s punim pravom mogu tražiti prije svega protiv Šibenčana, koji su se početkom godine “provukli” u Gradskom vrtu u osmini finala Kupa. Naravno bilo bi sjajno ponoviti jesen 2016. i prvu pobjedu nad Cibonom, ali tri domaća slavlja mogla bi već biti dostatna za doigravanje. Četvrto bi se recimo moglo tražiti uoči Uskrsa kod Hermes Analitice u Zagrebu (drugo preostalo gostovanje je kod Zadra), inače jednog od konkurenata za “osmicu”, koje je u vlasništvu Vrijednosnice Osijeka. Neka tako i ostane do početka svibnja, kada završava borba za bodove.

Nino BENČINA
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini