Novosti
POSTIGNUT DOGOVOR

Sberbanka odustaje od tužbi, a Agrokor će priznati njene tražbine
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

Agrokor i Sberbanka postigli su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanke u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanke, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i predstavnik Sberbanke Sergej Volk.

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbanka i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba.

Fabris je objasnio kako dogovor znači da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanke, a, s druge strane, Sberbanka će povući svoje tužbe u dogovorenom razdoblju.

Sa strane Agrokora ovaj dogovor sa Sberbankom omogućava da postignemo nagodbu koja će imati široku potporu vjerovnika, rekao je Fabris, izrazivši zadovoljstvo dogovorom.

Izvanredni povjerenik izvijestio je i da su u srijedu završeni razgovori koji su u Splitu vođeni s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća u proširenom sastavu, a uvjeren je i da će do 10. travnja imati gotov okvir nagodbe. H

Izvanredni povjerenik otkrio je da će okvir nagodbe biti gotov do 10. travnja

Možda ste propustili...

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi

SUFINANCIRANJE PROJEKATA IZ FONDOVA EUROPSKE UNIJE

Objavljivanje natječaja uhvatilo je tempo