Regija
U TEHNIČKOJ ŠKOLI

Svjetski dan voda
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

VINKOVCI

Tehnička škola Ruđera Boškovića petu je godinu obilježila Svjetski dan voda prigodnom prezentacijom učeničkih radova, plakatima te kulturno-umjetničkim programom. U holu škole bila je postavljena velika izložba učeničkih radova s porukom: “Voda je povijesno nasljeđe, naše bogatstvo, ali i odgovornost.” Učenici su mnogo naučili o značenju vode, a na ulazu su u školu učenice dijelile papirnate kapljice vode.

- Puno smo toga učili o važnosti voda putem raznih sadržaja, a u svrhu toga napravili smo papirnate kapljice vode koje smo kao bedževe dijelili učenicima. Mi petu godinu u školi na takav način obilježavamo Svjetski dan voda i puno se učenika odazove samom programu obilježavanja, a smatram da je to jako dobro jer se puno toga može naučiti - rekla je Ana Mandić, učenica 2.g razreda.

Tema Svjetskog dana voda 2018. godine je “Priroda za vodu”, a proučava prirodna rješenja za izazove s kojima se suočavamo u 21. stoljeću. Ovogodišnja tema istražuje kako možemo koristiti prirodu za poboljšanje kvalitete vode. U prosincu 2016. godine, Opća je skupština Ujedinjenih naroda jednoglasno usvojila rezoluciju “Međunarodno desetljeće (2018.-2028.) za akciju – Voda za održivi razvoj”, kako bi se stavio veći fokus na vode tijekom deset godina.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike