Sport
KUP HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

U Sesvete pa stiže veliki Goppingen
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

Rukometaši NEXE-a uvjerljivom pobjedom nad pančevačkim Dinamom (27:19) zaključili su sedmi nastup u SEHA-Gazprom ligi. Na kraju su završili na osmom mjestu ispred dva srpska kluba, Dinama i Vojvodine, koje su jedino pobijedili tijekom sezone. Uz te dvije pobjede, Našičani su ostvarili i čak šest remija. Nakon pobjede nad Dinamom, Hrvoja Horvata, trenera NEXE-a, priupitali smo koju bi ocjenu dao za nastup svoje momčadi u regionalnoj ligi.

- Četvorku! - odgovorio je Horvat i objasnio svoju ipak nešto višu ocjenu, jer ovo je ipak bio najlošiji plasman Našičana u SEHA ligi. A kad se sjetimo početka sezone, bile su i neke najave pokušaja napada čak i na Final four.

- Objektivno ne može biti petica jer smo u dosta susreta propustili ostvariti pobjedu i bili smo u prigodi osvojiti i više bodova. S druge strane zbog čega smatram zašto nije niža ocjena je da smo afirmirali niz mladih igrača. Bilo je dosta njih u momčadi kojima je ovo bila prva sezone uopće u SEHA ligi. Dobili su prigodu i igrači iz našičke škole rukometa, a smatram velikom vrijednosti za sve, od igrača, kluba i naših navijača, što smo ove godine mogli igrati protiv jednog aktualnog prvaka Europe - objasnio je Horvat.

Doista, i protiv Dinama prigodu su dobila dva mlada krila Dinko Baričević i Bruno Čuić te vratar Ivan Poljak. Ovaj put u momčadi nije bilo Marina Greganića, kao ni vratara Kristiana Pilipovića, koji ima problema s ramenom. Zato je briljirao na vratima iskusni Perica Lelić.

- Za Pilipovića treba stići posebni štitnik, a on nikako da dođe. No, kako Perica brani za vratarske pozicije, ne trebamo se brinuti - rekao je Horvat, koji je otkrio kako za susret s Goppingenom u ponedjeljak sigurno jedino neće konkurirati Marin Jelinić, a od ostalih najupitniji je Matjaž Brumen.

No, prije Goppingena “gromovi” trebaju odraditi i četvrtfinalni obračun Kupa Hrvatske. Večeras (21 sati) gostuju u Sesvetama. Nema dvojbe tko je u tom susretu favorit. I neće to biti samo “predigra” za Goppingen. Našičani svakako imaju ambiciju u Kupu, lani su tek nakon sedmeraca poraženi u finalu od PPD-a Zagreb. K.Lacković

Najčitanije iz rubrike