Sport
ORIJENTACIJSKO TRČANJE

Najmlađi osam, najstariji 78 godina
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

Protekloga vikenda u Donjem Miholjcu i Našicama održana su tri natjecanja u orijentacijskom trčanju koje je organizirao Orijentacijski klub Sova iz Šećerane.

U subotu se u Donjem Miholjcu oko 150 natjecatelja po kišnom i hladnom vremenu nadmetalo na Državnom prvenstvu u disciplini Sprint. U najjačoj kategoriji, u muškoj konkurenciji slavio je Matija Razum (OK Japetić) ispred Luke Ivkovića (OK Sova) i Luke Filetina (OK Kapela), dok je u konkurenciji žena prvo mjesto osvojila Antonija Orlić (OK Bjelovar), druga je bila Mirja Pavić (OK Japetić), a treća Iva Štambuk (OK Ivan Merz).

Isto poslijepodne u Našicama je održana druga utrka u istoj disciplini, koja se bodovala za Kup Hrvatske. Pobjednici su ponovno bili isti, Matija Razum u muškoj te Antonija Orlić u ženskoj, dok su ostale medalje osvojili Dražen Gadžić (OK Kapela) i Lobel Horvat (OK Maksimir), odnosno Iva Štambuk te Mirja Pavić.

U nedjelju je na našičkoj planini kod jezera Lapovac održan CBC Orient cup, natjecanje iu projekta koji Orijentacijski klub Sova iz Šećerane provodi kao partner s Orijentacijskom zakladom iz Pečuha (Mađarska). Projekt je odobren u Interreg pogamu prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska, a nastupilo je oko 200 natjecatelja iz nekoliko zemalja. U muškoj konkurenciji prva tri mjesta osvojili su Matija Razum, Luka Filetin i Krunoslav Peh (OK Kapela), a u ženskoj Iva Štambuk, Zsuzsa Domjan (PVSK Hungary) i Becze Rita (PVSK Hungary). Najmlađi natjecatelj imao je osam, a najstariji čak 78 godina. G.R.

Najčitanije iz rubrike