Novosti
KOMEMORACIJA ZA GENERALA STIPETIĆA

“Zaslužio više nego što mu je Hrvatska dala”
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

Komemoracija za preminulog stožernog generala Hrvatske vojske Petra Stipetića održana je u utorak u Ministarstvu obrane u nazočnosti obitelji, prijatelja, suboraca, suradnika i uglednika iz političkog i javnog života, na kojoj je istaknuto kako je otišao izniman čovjek koji je dao nemjeriv doprinos u stvaranju Hrvatske vojske te u obrani i uspostavi samostalne i slobodne Republike Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, prisjećajući se početka 90-ih, kada izgledi za stvaranje Hrvatske vojske i obranu zemlje nisu bili baš veliki, rekao je kako general Stipetić u tim ključnim vremenima nije ni u jednom trenutku dvojio, vođen domoljubljem stavio se na raspolaganje domovini i zajedno sa svojim suborcima ispisao povijest Hrvatske vojske. Svoje iskustvo i znanje usmjerio je na stvaranje i izgradnju pobjedničke Hrvatske vojske, a njegov doprinos u Oluji i konačnom oslobađanju domovine bio je golem, istaknuo je Krstičević.

Visoki časnici i suborci preminulog stožernog generala Petra Stipetića, koji su se u utorak u MORH-u okupili na komemoraciji u povodu njegove smrti, u izjavama su isticali njegovu profesionalnost i stručnost kao vojnika, kao i njegove iznimne osobine.

Stožerni brigadir i bivši ministar obrane Ante Kotromanović za generala Stipetića rekao je kako je bio jedan od najvećih uzora te se od njega kao apsolutnog autoriteta moglo puno naučiti. Tamo gdje je on došao na prvu crtu, to je značilo sigurnost u donošenju odluka, rekao je Kotromanović i podsjetio kako se, dok je bio ministar obrane, često susretao sa Stipetićem te da su njegovi savjeti bili sjajni. Apsolutno je pozdravio oduku da od danas vojarna Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu nosi ime generala Stipetića, koji je, kako je rekao, zaslužio puno više no što mu je hrvatska država dala, jer je bio jedan od najzaslužnijih časnika HV-a.

Obitelj, prijatelji i suradnici od generala su se oprostili na zagrebačkom Mirogoju.H

Ante Kotromanović pozdravio je oduku da vojarna u Karlovcu nosi ime generala Petra Stipetića

Možda ste propustili...