Novosti
PREDSTAVLJENA KNJIGA INTERVJU PAPE FRANJE “BOG JE MLAD”:

Ovo je jedna od onih knjiga koje mogu mijenjati svijet nabolje
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

Vezani članci

SVJETSKA PREMIJERA 20. OŽUJKA

Papa Franjo: Bog je mlad

EKSKLUZIVNI IZVADAK IZ KNJIGE BOG JE MLAD

Mladima je već toliko toga uzeto, ali bit će nade dok god ne budu pokvareni

Nova knjiga intervju pape Franje “Bog je mlad” u izdanju Verbuma predstavljena je u utorak u Splitu. Riječ je o međunarodnom izdavačkom projektu koji obuhvaća istodobno objavljivanje knjige na 13 jezika, a u njega je Verbum bio uključen zajedno s vodećim svjetskim izdavačima kao što su talijanski Piemme-Mondadori, američki Random House, španjolski Editorial Planeta, njemački Herder... Predstavljajući hrvatsko izdanje knjige “Bog je mlad” direktor Verbuma, dr. sc. Miro Radalj kazao je kako je ona namijenjena svima, ne samo kršćanima te kako u njoj papa Franjo svima upućuje i na srce stavlja “oslobađajuću poruku koja nadilazi sadašnjicu i zacrtava budućnost kako bi se istinski obnovio svijet u kojem živimo”.

- Svaki čovjek ovu knjigu može razumjeti i prihvatiti kao svoju, njemu napisanu, osobnu i neposrednu, kakav je uostalom i papa Franjo - istaknuo je Radalj.

U razgovoru s mladim talijanskim novinarom Thomasom Leoncinijem Papa se obraća ne samo mladima cijeloga svijeta nego i svima odraslima koji imaju odgojiteljsku ulogu, ulogu vodstva u obitelji, u župama i biskupijama, u školi, u svijetu rada... “Ovo je jedna od onih knjiga koje mogu mijenjati svijet nabolje”, zaključio je Radalj.

Glavni urednik Verbuma, mr. sc. Petar Balta istaknuo je da je knjiga “Bog je mlad” prepuna aktualnih tema i odgovora na mnoga pitanja koja muče mnoge ljude i koja bi i sami vjerojatno postavili da su u prilici osobno razgovarati s Papom. Odnosi se to kako na pitanja o smislu života, vjere u Boga i smrti, tako i na pitanja koja se bave važnim temama današnjice – od onih najintimnijih do onih vezanih uz društveno i javno područje. Ispreplećući duhovne poticaje te vlastite uspomene i predviđanja, papa Franjo u knjizi dotiče mnoge suvremene izazove kao što su odnosi među generacijama, perspektive mladih, strahovi i snovi, ovisnosti, moda, depresija, bullying, potreba da se bude vidljiv na društvenim mrežama, lažne vijesti...

- Papa je u ovoj knjizi poput mudra duhovnog oca, duboko ukorijenjenog u život, čovjeka koji razumije i strahove i težnje suvremenog čovjeka, pa i njegove ograničenosti, poteškoće i strahove, dajući mu snažno ohrabrenje te praktične i vrlo konkretne savjete koji otvaraju životnu perspektivu i ispunjavaju nadom. Stoga će knjiga Bog je mlad poslužiti ne samo boljem razumijevanju u obiteljima i društvu nego i istinskom obogaćenju svakog čovjeka - rekao je Balta. D.Pav.

 

(Knjigu je moguće nabaviti u knjižarama Verbum i preko web knjižare verbum.hr, a više o njoj možete saznati na linku ovdje.)
Možda ste propustili...

NA SJEVERU HRVATSKE

Geotermalna elektrana

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %