Kultura
U KAPELICI SV. TROJSTVA DVORCA PRANDAU-NORMANN U VALPOVU

Yoko Nishii i Krešimir Marmilić na turneji Hommage Franji Krežmi
Objavljeno 21. ožujka, 2018.

VALPOVO - Grad Valpovo i Ustanova za kulturne djelatnosti “A. E. Miroljub” organizirali su u kapelici Sv. Trojstva dvorca Prandau-Normann u Valpovu koncert Krešimira Marmilića i Yoko Nishii u Valpovu, u sklopu koncertne turneje Hommage – Franjo Krežma.

Violinist Krešimir Marmilić glazbeno je obrazovanje stjecao na Muzičkoj akademiji u klasi prof. Kristijana Petrovića i prof. Tamare Smirnov. Usavršavao se kod prof. Henryka Kowalskog na Indiana University (SAD). Kao solist nastupao je u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Španjolskoj. Vrlo je aktivan u revitalizaciji djela hrvatske glazbene baštine 18. i 19. st., kao i u praizvedbama djela suvremenih hrvatskih autora.

Yoko Nishii od četvrte godine pohađa sate klavira kod renomiranih japanskih klavijaturista. Paralelno studira i završava studij francuskog jezika i književnosti na Sveučilištu Keio u Tokiju. U Hrvatsku dolazi 1998. i zahvaljujući dvogodišnjoj stipendiji pohađa Visoku školu za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u Lovranu. Predaje na Umjetničkoj akademiji u Aichiju u Japanu. Pobjednica je i finalistica brojnih međunarodnih natjecanja.

U Hrvatskoj je održala 46 solističkih koncerata u 24 grada, od Vukovara i Vinkovaca, do Ludbrega, Varaždina, Našica, Zagreba, Siska, Lovrana, Rovinja, Poreča, Sinja, Splita, Metkovića, Dubrovnika..., a nastupala je i u Italiji, Sloveniji, Crnoj Gori, Mađarskoj te u Japanu. Surađivala je sa Zagrebačkom filharmonijom i Kubanskim nacionalnim simfonijskim orkestrom. Ustrajno radi na istraživanju i promociji skladatelja i glazbe iz Hrvatske. L.Aničić

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike