Mozaik
ADRIJANA BAKOVIĆ, OSJEČKA PJEVAČICA

Drago mi je što imam vrijedan tim na koji se mogu osloniti i koji planira budućnost moje karijere
Objavljeno 20. ožujka, 2018.

Mlada osječka pjevačica Adrijana Baković djevojka je koja svakim izvedenim tonom oduševljava i očarava te pokazuje glazbu u pravom smislu njezina postojanja te iz dana u dan postaje jedan od najtraženijih hrvatskih glasova.

Njezina je karijera tek počela, a Adrijana je već pri izdanju trećeg singla, nakon dva koja su itekako odjeknula na hrvatskoj glazbenoj sceni. Ono što je najvažnije, Adrijana je i dalje svoja, istinska Slavonka pune duše i srca, čvrsto na zemlji i s osmijehom koji pobjeđuje sve. Ukrali smo doslovce sekunde njezina slobodnog vremena i saznali ponešto o novom singlu, planovima za budućnost...

Tvoja prva dva singla “Ne mogu preboljeti” i “Smijem se” oduševila su publiku diljem Hrvatske i zauzela visoka mjesta na hrvatskim top-ljestvicama. Kako si ti zadovoljna?

- Zadovoljna sam reakcijama publike na prethodna dva singla, ponajviše na singl “Smijem se” koji je ušao na nacionalnu top-listu radijskog emitiranja HR top 40 u drugom tjednu nakon izlaska i to me posebno razveselilo. Primila sam pregršt poruka potpore u vezi s pjesmama. Drago mi je čuti kad nekog moja pjesma ispuni ili mu razveseli dan, tad znam da sve što radim ima smisla. Pjesme su imale dobar odjek te se nadam da će se tako nastaviti i u budućnosti.

Stigao je i tvoj treći singl “Zaboravi”. Reci nam nešto o toj pjesmi.

- Radi se o lijepoj ljubavnoj baladi u kojoj je tematika vječna inspiracija svima, a to je ljubav. Riječ je o nepreboljenoj ljubavi koja se vraća u moj život nakon spoznaje da je pogriješio u svojim odlukama iz prošlosti. Rasplet same priče poslušajte u pjesmi. Glazbu potpisuje Vjekoslav Dimter, tekst Damir Bačić, a aranžman Željko Nikolin u izdanju Croatia Recordsa. Snimljen je i videospot u režiji Marka Zeljkovića (Six Nine Studio) u jednom od najstarijih kina u Osijeku, kinu Slavija. Nastojali smo stvoriti intimni ugođaj koji prati tematiku pjesme i drago mi je da smo u tom naumu uspjeli.

Tvoj glas i talent sve više osvajaju hrvatsku glazbenu scenu. Potvrda toga stigla je i kroz poziv za nastup s legendom Željkom Bebekom u Osijeku. Kakav je bio osjećaj biti na sceni s njim?

- Bila sam počašćena pozivom jer smatram da je Željko Bebek doista živuća legenda. Odrastala sam na njegovim pjesmama i volim ga kao glazbenika. Stati pred publiku na domaćem terenu s takvim uzorom velika je stvar tako da mi je doista bila čast i zadovoljstvo otpjevati s njim duet “Jabuke i vino” u potpuno novom, modernijem aranžmanu. Atmosfera na samom koncertu bila je super, odlični glazbenici oduševili su Osječane, a Bebek je još jednom pokazao da je vječna inspiracija i starijim i mlađim generacijama.

Tri singla su tu, pa je jasno i prvi album na vidiku?

- Uvijek se vraćamo na tematiku albuma, jer je to nekako logičan slijed kad izdaješ singl po singl. Naravno da je u planu, trudit ću se i raditi te se nadam da ćemo u skorijoj budućnosti konkretnije pričati o albumu. Zasad mi je bitno da se svaka pjesma koja vidi svjetlo dana dobro prezentira te da se svidi publici.

Što još ima novo kod Adrijane, kakvi su planovi za bližu i dalju budućnost?

- S obzirom na to da je singl “Zaboravi” tek izišao, čekaju me razne medijske promocije i nastupi. Predstavila sam svoj band koji će pratiti moj rad i veselimo se svim nadolazećim svirkama. Drago mi je što imam vrijedan tim ljudi na koji se mogu osloniti i koji planira kako bližu tako i dalju budućnost moje glazbene karijere. Lagano se već planira i sljedeći singl, ali korak po korak, bitno mi je da se ova pjesma svidi publici i da uživaju u njoj kao što sam i sama uživala u njezinu kreiranju. Sve daljnje aktivnosti možete pratiti preko društvenih mreža na mojoj facebook-stranici i instagram-profilu.

Vladimir GRGURIĆ

album

U PLANU JE I NADAM MU SE USKORO

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU JUŽNE KALIFORNIJE

Lego kockice na udaru lopova

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

Najčitanije iz rubrike